Депутатите на Борисов да предложат референдум за промените в Конституцията,

...
Депутатите на Борисов да предложат референдум за промените в Конституцията,
Коментари Харесай

Манолова: Референдум за промените в Конституцията, а не да я пише Борисов. И да подава оставка веднага |

Депутатите на Борисов да предложат референдум за измененията в Конституцията, вместо да я написа той. И да подава оставка незабавно. Освен депутатите на ГЕРБ, референдум са овластени да предложат президентът и Министерският съвет, а референдумът да се направи дружно с предварителните избори. Борисов, вместо да употребява за заслон жителите, да провежда неговите народни представители да предложат референдум с препоръчаните от него промени в Конституцията. Да създадат предложение за привикване на референдум още в понеделник. Призовавам президентът да направи същото – да предложи осъществяване на референдум с препоръчаните промени в Конституцията. Това може да направи и Министерския съвет. Призовавам тези три овластени по закон органа да предложат референдум за желаните промени в Конституцията.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ " Мая Манолова. Тя предложи това като опция на изказването на Борисов, че той ще прави промени в Конституцията.

От изявленията на премиера и на президента видяхме огромна угриженост за постовете и ползи на партии, само че не видяхме угриженост за интереса на жителите. От „ Изправи се.БГ " предлагаме решение, с което жителите да бъдат овластени те да се произнесат по измененията в Конституцията, добави Манолова.

Тя предлага референдум с всички въпроси, препоръчани от премиера Борисов, без въпросите, касаещи компетенциите на Велико национално заседание.

Гражданите да кажат „ да " или „ не " на всяка една от препоръчаните промени в Конституцията. Трябва да се попитат жителите и друго – дали да могат цивилен комитети и цивилен организации да оферират цивилен листи за народни представители и да ги записват. Така младежите, които са 37 дни на митинга, ще могат да повдигнат свои претенденти, да влязат в Народното събрание, да вземат участие в писането на законите и да изгонят мутрите и мафията, сподели Манолова.

Тя акцентира референдумът да се организира дружно с предварителни парламентарни избори, тъй като оставката на премиера е първото искане на жителите.

Другата наложителна стъпка е въвеждането на машинното гласоподаване. За да са почтени изборите и референдумът, би трябвало да се проведат с машини. Така че, ЦИК още в понеделник, да пусне процедурата за доставка на машини за идния парламентарен избор и референдум. И трето – Борисов неотложно да подаде оставка. Хората желаят незабавни избори и в случай че Борисов в действителност желае да чуе гласа на хората и да се съобрази с волята на народа, да подаде оставка, безапелационна бе Манолова.

Редно е всяка политическа партия образно и на процедура да покаже интересува ли се от мнението на народа, желае ли да чуе гласа на хората за измененията в Конституцията или ще ги наложи макар волята на хората. Всяка партия да съобщи „ за " или „ срещу " провеждането на референдум за препоръчаните промени в Конституцията. Всеки от политическите мъже да съобщи поддържа ли провеждането на референдум. А до тогава в следната поредност – насрочване на референдум, оставка на Борисов и предварителни избори. Да изгоним мафията от страната и да не й позволим тя да напише новата българска Конституция, сподели още Манолова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР