Депутатите избраха Петко Салчев за директор на НЗОК, като 108

...
Депутатите избраха Петко Салчев за директор на НЗОК, като 108
Коментари Харесай

Депутатите избраха Петко Салчев за новия директор на НЗОК

Депутатите избраха Петко Салчев за шеф на НЗОК , като 108 гласоподаваха „ за ”,  а „ срещу ” кандидатурата беше единствено един, 48 се въздържаха. Съгласно Закона за здравното обезпечаване шефът на Касата се избира точно от Народното събрание за период от 5 години.
Проф. Салчев бе изслушан на съвещание на Комисията по опазване на здравето в сряда и бе гласуван очевидно от народните представители посредством компютъризираната система за гласоподаване.
" Непрекъснато получавам настояща информация по отношение на Covid-19. Няма да развъртвам дълготрайна стратегия, а от през днешния ден с Министерството на здравеопазването ще впрегна всичките си старания за финансово преструктуриране на касата, с цел да отговори на това предизвикателство. На базата на всички данни, които получаваме, взаимно с надзорния съвет и Министерство на здравеопазването да пазиме всички жители, само че и да осигуряваме отбрана на работещите в системата в опазването на здравето. Нищо не е направено, до момента в който не се направи ", съобщи новият началник на здравната каса по отношение на битката на страната с ковид.
Изборът на нов шеф на Касата се постанова, защото мандатът на настоящия Дечо Дечев изтича. Той бе определен да оглави НЗОК през юли 2018 година Мандатът му завършва тази година, защото той довърши този на Камен Плочев, който подаде оставка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР