Депутатите избраха Марияна Николова за вицепремиерНародното събрание избра при прегласуване

...
Депутатите избраха Марияна Николова за вицепремиерНародното събрание избра при прегласуване
Коментари Харесай

Депутатите избраха Марияна Николова за вицепремиер

Депутатите избраха Марияна Николова за вицепремиер
Народното събрание избра при прегласуване Марияна Николова за вицепремиер по икономическа и демографска политика, съобщи кореспондент на БГНЕС.

След четиричасов под напрежение спор Народното събрание гласоподава оставката на вицепремиера по икономическата и демографската политика Валери Симеонов. Промяната в кабинета поддържаха 116 народни представители, с "против" гласоподаваха 62 и без въздържали се.

Номинацията на Николова пред депутатите показа другия заместител на Борисов и министър на защитата Красимир Каракачанов. Той показа плана за решение за лични промени в Министерски съвет, откакто вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка на 16 октомври след неспирни митинги от страна на майките на деца с увреждания, които назова „ кресливи дами с сякаш заболели деца ”.

Така Симеонов се връща като народен представител от „ Обединени патриоти “, а в овакантеното вицепремиерско кресло сяда Марияна Николова, доскорошен шеф на кабинета му.

След като Симеонов става народен представител, Народното събрание ще би трябвало да напусне Миглена Александрова от „ Атака “. С това салдото на силите в „ дребната “ коалиция се трансформира - Вътрешна македонска революционна организация остава с 11 депутати, до момента в който НФСБ ще е с 9, а „ Атака" - със 7.

Веднага след прегласуването Марияна Николова постави клетва в пленарна зала и подписа клетвения лист. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР