Депутатите имат малко време да изпълнят поетите обещания към внесения

...
Депутатите имат малко време да изпълнят поетите обещания към внесения
Коментари Харесай

Адвокат Петър Славов за промените в Конституцията: Депутатите имат малко време, доверието е ниско

Депутатите имат малко време да изпълнят поетите обещания към импортирания законопроект. Срокът за предложенията е до петък. Заети са с държавния бюджет, бюджетите на НЗОК, общественото обезпечаване. Това съобщи юристът Петър Славов в студиото на " Денят ON AIR " във връзка поръчките за конституционните промени.

Според него всичко това е притеснително, защото срокът изтича в петък, а досега няма импортирани оферти в уеб страницата на Народното събрание.

" Логично пояснение няма. Единствено може да е, че това беше период, заложен преди 6 месеца, когато се търсеше опция да се завоюва времеви небосвод за това държавно управление и споделиха, че ще вършат конституционните промени до края на годината. Сега самият им законопроект търпи доста рецензии ", посочи Славов пред Bulgaria ON AIR.

За образец гостът даде основния прокурор. По по този начин импортирания план той към този момент ще се избира от така наречен прокурорски съвет. 

" Президентът няма да взе участие. Радикално се трансформира процедурата. 90% от мненията споделят, че това би било противоконституционно, защото изисква Велико национално заседание. Изпада се в обстановка, в която няма текст в Конституцията, която споделя по какъв начин се избира основният прокурор ", изясни юристът.

Славов подсети какъв брой е ниско публичното доверие: " Това е законно определеният парламент сега, че по Конституция има пълномощия - има. Президентът също може да предложи сходни промени. Защо не ги покаже? Нищо не пречеше да се прегледа и той и да се взаимстват. Едно удължение от седмица-две за тези промени, депутатите да си анулират зимната почивка и да ги одобряват. Ще компенсират периода, надали ще отнеме възникне проблем с Шенген ".

По думите му депутатите не си дават сметка какво би станало, ако Конституционният съд анулира 90% от нещата, тогава ще изпаднем в " неуместна обстановка ".

" Много неща има позитивни, които можеше да се създадат и не се разясняват. Има и доста недомислени, за които няма решение. Повечето по този начин препоръчани промени имат избран проблем за реализацията им ", счита Славов.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР