Депутатите и служебното правителство ще търсят бързо общо решение на

...
Депутатите и служебното правителство ще търсят бързо общо решение на
Коментари Харесай

Правителството и парламентът ще търсят бързо общо решение за проблемите по пътищата

Депутатите и служебното държавно управление ще търсят бързо общо решение на проблемите, свързани с пътните нарушавания и съответните санкции за тях. Обобщено предложение за работна група направи новият ръководител на правната комисия в Народното събрание Стою Стоев най-после на взаимното съвещание с Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред. На него бе изслушан вътрешният министър Иван Демерджиев. Темата за следващ път стана настояща откакто водач двама младежи на пешеходна пътека в София в нощта на 8 май.

Освен тематиката за нужните законодателни промени за предварителна защита и попречване на закононарушенията по превоза, бяха разисквани и нужните ограничения за битка с домашното принуждение.

В началото на съвещанието Демерджиев разгласи, че работна група в Министерство на вътрешните работи работи по два разновидността решение на първия проблем - с промени в Наказателния кодекс и Закона за придвижване по пътищата. Сред нужните промени той уточни. Демерджиев посочи, че измененията в Закона за придвижване по пътищата са подготвени, само че не е имало време законопроектът да бъде импортиран в предходния парламент.

Министърът подчертава и върху потребността от надграждане на административната уредба, която не дава отговор на способи за връчване на фишове и наказателни постановления за осъществени пътни нарушавания. Подчерта, че тя е направена когато нарушаванията са били в пъти по-малко. По тази тематика Надежда Йорданова от " Продължаваме промяната - Демократична България " реагира, че обединението е изготвила законопроект за електронно връчване на санкциите.

Друг основен миг съгласно него е полицията да може да употребява всички камери в градовете за определяне на пътни нарушавания. Дали това е допустимо в София - четете. Тук пък реагираха от ГЕРБ със собствен квалифициран законопроект.

След като беше открито, че шест законопроекти от разнообразни парламентарни групи към този момент са импортирани в администрацията на Народното събрание, а настрана по промени работят и от служебното държавно управление, бе решено, че най-целесъобразно е всички да обединят напъните си, с цел да не се работи на парче.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР