Депутатите гласуваха решение, с което се отменя решението на Народното

...
Депутатите гласуваха решение, с което се отменя решението на Народното
Коментари Харесай

Зеленият сертификат за достъп до парламента отпада от 14 март

Депутатите гласоподаваха решение, с което се анулира решението на Народното събрание от 7 януари т.г. за достъп до постройките на Народното събрание при оповестена изключителна епидемиологична конюнктура против представянето на зелен документ. Вносители на предлагането са ПГ "Възраждане ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Подкрепиха го 157 депутати, "против " бяха трима народни представители, един се въздържа.

Правилото влиза в действие от 14 март (понеделник) т.г.

При полемиката Александър Симидчиев означи, че "Демократична България " ще поддържа предлагането, само че посочи, че в парламентарната комисия по опазване на здравето няма разпределено за разглеждане сходно решение, а въпреки всичко това е здравен въпрос. "Проблемът не е митичен, както някои политици настояват, а здравен и постоянно ставаме очевидци на политизиране на тематиката ", разяснява той.

"За разлика от политиците, на лекарите и научните служащи се постанова да четат данни и тогава да приказват ", сподели ръководителят на здравната комисия Антон Тонев . "Имаше доста политически изявления от тази естрада, уповавам се да няма повече талази, в които да умират близо 39 хиляди български жители, а доста други да бъдат инвалидизирани ", добави той.

"Решенията по Коронавирус рецесията бяха напълно политически през цялото време ", отговори ръководителят на ПГ "Възраждане " Костадин Костадинов . И означи, че и днешното решение е политическо. "Нека не влизаме в тема, в която приказваме за положителни специалисти и неприятни политици ", прикани той.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР