Депутатите гласуваха процедурните правила, по които ще се приемат измененията

...
Депутатите гласуваха процедурните правила, по които ще се приемат измененията
Коментари Харесай

Приеха правилата за измененията в Конституцията

Депутатите гласоподаваха процедурните правила, по които ще се одобряват промените в Конституцията. За процедурните правила бяха 107 народни представители, " срещу " - 48, а 1 гласоподава с " въздържал се ". Проектът на решение бе подсилен от депутатите от ГЕРБ-СДС, ППДБ и Движение за права и свободи.

Против бяха депутатите от Възраждане, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Любопитен факт е, че гласуването идва тъкмо ден след навършването 20 година от първата корекция в признатата през 1991 година Конституция. Измененията в главния закон, свързани с мандатността, имунитета и несменяемостта на магистратите, са гласувани на трето четене на 24 септември 2003 година

И в този момент промените също засягат най-много тематиката към правосъдната промяна. Припомняме, че точно тази тематика образува така наречен сглобка сред ППДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи, които внесоха общ законопроект за изменение и допълнение в Конституцията на България.

Малко преди гласуването в понеделник глобеният по Магнитски народен представител Делян Пеевски, който по-рано оглавяваше Конституционната комисия в Народно събрание изясни, че Сараите желаят фигурата на основния прокурор да има право единствено на 1 мандат от 5 година " Вижда се, че на този пост нещата се израждат и стават по необикновен метод в този кабинет ", разяснява той. Припомняме, че още преди седмица без диспути и изявления депутатите одобриха на първо четене механизъм за следствие на основния прокурор.

" Всичко е изчистено по тематиката, на 6-и идващия месец ще има първо гласоподаване... на 6 ноември второ гласоподаване, на 7 декември трето и ще имаме нова Конституция ", сподели Пеевски още преди дни.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР