Депутатите гласуваха отново по внесения втори вот на недоверие към

...
Депутатите гласуваха отново по внесения втори вот на недоверие към
Коментари Харесай

Правителството оцеля, със 155 гласа вотът бе отхвърлен

Депутатите гласоподаваха още веднъж по импортирания втори избор на съмнение към кабинета " Денков “, който е за " несправяне в областта на националната сигурност и защитата ".

При гласуването не се събраха 121 гласа, с цел да падпе държавното управление.

Срещу вота на съмнение гласоподаваха групите на ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи.

Те събраха общо 155 гласа " срещу ".

Вотът на съмнение получи 71 гласа " за " от групите на " Възраждане ", " ИТН ", Българска социалистическа партия и един народен представител от ГЕРБ.

Депутатите през днешния ден прегласуваха решението, откакто предходната седмица то бе отхвърлено един път, само че от парламентарната група на Българска социалистическа партия желаеха наново гласоподаване.

При първото поддръжка за държавното управление пристигна единствено от групата на " Продължаваме промяната - Демократична България ", защото преди този момент ГЕРБ и Движение за права и свободи демонстративно напуснаха пленарната зала. Така, вотът на съмнение събра 66 гласа " за ", които макар че бяха повече от гласовете " срещу ", не са задоволителни, с цел да бъде признато решението.

При повторното гласоподаване опозицията реши да бойкотира съвещанието като не се записва при инспекцията на кворума и се наложи съвещанието да бъде прекъснато. На идващия ден обстановката се повтори - сътрудниците на " Продължаваме промяната - Демократична България " във властта - ГЕРБ и Движение за права и свободи, и опозиционните партии " Възраждане " и " ИТН " отхвърлиха да се записват за пленарното съвещание и по този начин го провалиха.

Вотът беше импортиран за неприятно ръководство в бранш защита и сигурност от " Българска социалистическа партия за България " с подписите на Възраждане и Има Такъв Народ.

В края на предходната седмица, след диалози сред ръководещите сътрудници и Движение за права и свободи се стигна до съглашение за дерогацията и бюджета. 

По-късно от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, след среща със съпредседателя на " Продължаваме промяната “ и финансов министър Асен Василев, обявиха, че тази сряда ще се записват и ще покажат единение на евроатлантическото болшинство.

От Българска социалистическа партия приканиха през вчерашния ден всички, в това число ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България “, да поддържат вота на съмнение, да се завършва със " сглобката “ и да се възстановява обстановката.

Депутатите не престават работа по седмична си стратегия. Днес ще има изключително съвещание на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

В плана за работа на Народното събрание тази седмица е и ратификация на съглашение за безплатно даване на бронирана транспортна техника на Украйна, която комисията по защита утвърди през вчерашния ден.

Със съглашението България ще даде на Украйна бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и аварийни елементи за обслужването ѝ, с отпаднала нужда за потребностите на Министерството на вътрешните работи. 

Първото четене на промени в Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения също е включено в проектопрограмата.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР