Депутатите гласуваха оставката народния представител от Продължаваме промяната Георги Гвоздейков

...
Депутатите гласуваха оставката народния представител от Продължаваме промяната Георги Гвоздейков
Коментари Харесай

НС гласува оставката на депутат от Продължаваме промяната

Депутатите гласоподаваха оставката народния представител от " Продължаваме промяната " Георги Гвоздейков след разгорещени полемики.

Предложението за предварителното му освобождение от Народното събрание бе подкрепено със 111 гласа " за ", 29 бяха " срещу ", с " въздаржал се " гласоподаваха шестима народни представители.

" Г-н Гвоздейков, искам Ви триумф с начинанията отсега нататък ", бе пожеланието на Мирослав Иванов, откакто станаха ясни резултатите от гласуваната оставка.

Искането за освобождението му бе заложено като точка номер едно за сряда.

Напускането идва единствено няколко седмици, откакто името на народния представител бе забъркано в конспирация от партия " Възраждане ".

Преди 10 дни от политическа мощ оповестиха, че Гвоздейков се е явил на конкурс за Директор на Дирекция „ Летателни стандарти “ и го е спечелил съгласно тях без да има нужната подготовка за поста.

Според информация от източници на партията, в границите на един ден той е бил назначен на съответната служба до момента в който е депутат, след което стартира да употребява неплатен отпуск, с цел да резервира мястото си като шеф, до момента в който е народен представител.

От Политическа партия изрично отхвърлиха тази информация.

" Георги Гвоздейков в никакъв случай не е назначаван за шеф в Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “, което можем да потвърдим и със фотография от трудовата му брошура. Нещо повече, депутат няма по какъв начин да заема такава служба съгласно Закона за държавния чиновник ", декларират от Политическа партия в тази връзка. Оттам показаха също, че Гвоздейков се явява на конкурс, който е разгласен още преди предизборната акция.

" Нашата група ще следим с голям интерес развиването от тук нататък на господин Гвоздейков и всички неща, които се случват към него, тъй като тази процедура и слагането на този човек на поста, на който смятате да го поставите по-късно, е задействана много преди този момент. Нулевата приемливост към корупцията се показва по забавни способи, от време на време подготвяйки процедура за съответен човек, преди служебния кабинет. И като се стигне до пазаруване на хеликоптери, всички би трябвало да сме доста деликатни от коя компания, от кое място и по какъв начин какво ще вземем с цел да бъде всичко вярно и почтено ", сподели водачът на Има Такъв Народ Тошко Йорданов по време на дебатите за оставката на Гвоздейков в Народно събрание.

" Ние излизаме тук и разясняваме какво господин Гвоздейков желал да направи. Едни го хвалят, други му пожелават триумф, трети ще го следят. Съвсем обикновено и той да си каже думата. Ако реши, това несъмнено не е наложително, само че е редно, когато става въпрос за спекулации. Нищо ужасно няма, отново дублирам още повече, че един политик, какъвто е господин Гвоздейков, най-нормалното нещо е да излезе на трибуната и да изясни за какво подава оставка като депутат. А може би се отдръпва от политическия живот на страната, което мисля е съществено събите ", сподели депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Към апела за пояснение от се причисли и Александър Несторов от Движение за права и свободи.

" Искам много съществено да се причисля към вашия апел господин Гвоздейков да излезе тук и да излезе и да стимулира по-дълбоко желанието си за оставка ", сподели Несторов.

" Аз няма да ви преча да се грижете за господин Гвоздейков. Въпросът е, че не е морално, това, което вие доста обичате, в последните дни на едно ръководство, хората да скачат по всякакви постове, единствено, тъй като си тръгваме. Още повече да вършим състезания, експресни състезания ", Станислав Анастасов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР