Депутатите днес ще гласуват проекторешението за АПИ, което се превърна

...
Депутатите днес ще гласуват проекторешението за АПИ, което се превърна
Коментари Харесай

НС решава за парите за АПИ |

Депутатите през днешния ден ще гласоподават проекторешението за АПИ, което се трансформира в " пленник " на сагага с избор на нов гуверньор на Българска народна банка.

След като през вчерашния ден бюджетната комисия не съумя да гласоподава измененията, тя ще се събере на изключително съвещание преди началото на пленарния ден. 

Няколко часа по-късно проекторешението би трябвало да влезе в зала и дефинитивно депутатите да решат по какъв начин и какъв брой пари ще провиснал за ремонт на пътищата. 

Миналата седмица бюджетната комисия бе бойкотирана, а разглеждането на предлагането в зала се отсрочи както в четвъртък, по този начин и в петък. Източник на OFFNews заяви, че преди два дни Никола Минчев е получил позвъняване от вицепремиера Асен Василев с указания проекторешението да не минава. Впоследствие бюджетната комисия бива " неодобрена ". Източникът твърди, че от " Продължаваме промяната " по този метод се пробват да окажат напън върху Има Такъв Народ за избора на нов шеф на Българска народна банка. В събота Никола Минчев отхвърли да е получавал такова позвъняване.

В петък след скандал в зала бе взето решението предлагането да се гледа. Изненадващо, в петък от Политическа партия предложиха проекторешението още веднъж да отпадне, поради което цялата група на Има Такъв Народ демонстративно напусна зала. По-късно ръководителят на ПГ на Демократична България Христо Иванов призна, че напрежението към Българска народна банка " прелива " и в други тематики.

Във вторник премиерът Кирил Петков разгласи, че са предложили на съдружните си сътрудници да бъдат разплатени половината от дължимите пари на строителните компании, а останалите 50% ще би трябвало да минат през парламентарен доклад. Въпреки това обаче митингите на пътните строители продължиха. Както предходната седмица, по този начин и през днешния ден имаше митинги пред Народно събрание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР