Депутатите да обсъдят на второ четене днес промени в Закона

...
Депутатите да обсъдят на второ четене днес промени в Закона
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат на второ четене промените в ЗЗО

Депутатите да обсъдят на второ четене през днешния ден промени в Закона за здравното обезпечаване, планува проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Със законопроекта се предлага да отпадне шестмесечният период за избор на нов шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) от Народното събрание, при предварително преустановяване на мандата на шефа на НЗОК, като се планува подуправителят на Здравната каса краткотрайно да извършва длъжността шеф до избора на нов шеф.

Първа точка в плана на дневен ред е преустановяване на пълномощията на народния представител от „ Продължаваме промяната-Демократична България " Ивайло Шотев поради подадена от него оставка. Очаква се той да стане заместник-министър на стопанската система.

В проектопрограмата е второто четене на промени в Закона за особени залози, както и продължението на второто четене на промени в Закона за отбрана от домашното принуждение. Включени са и ратификации на интернационалните документи, по които България е страна.

Първа точка в четвъртък е изборът на непрекъснати делегации на Народното събрание в интернационалните организации. След това депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, както и промени в Търговския закон на второ четене.

В проектопрограмата е първото четене на промени в Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, както и второто четене на промени в Закона за електронното ръководство, Закона за поощряване на заетостта и Закона за чужденците в Република България.

В петък е очакван постоянен парламентарен надзор.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР