Депутати в Италия се опасяват, че мафията отклонява ваксините от

...
Депутати в Италия се опасяват, че мафията отклонява ваксините от
Коментари Харесай

Съмнения в Италия: Мафията влияе на ваксинирането срещу коронавируса

Депутати в Италия се притесняват, че мафията отклонява имунизациите от тези, които имат най-голяма потребност от тях.
Антимафиотската комисия на Народното събрание на Италия проверява дали има случаи на пренасочване на имунизациите към кръговете на мафиотски доближени, за сметка на възрастни и уязвими хора, оповестява "Политико ".
Марио Джарусо, член на комисията и дълготраен антимафиот, съобщи пред „ Политико ", че е изискал описи с имена от няколко южни района, където броя на имунизираните по групи буди подозрения.
„ Ваксинират се хора, които са отвън която и да е предпочитана категория, посочена от държавното управление, изключително в някои райони, където има огромно наличие на мафията, и подозираме, че мафията ръководи имунизациите. ", счита Джарусо.
Най-малко 1000 обвинени, „ пререждащи опашката " към този момент са разследвани от полицейски сили и прокурори, като 150 от лицата са в Палермо. Кмет в Сицилия пък подаде оставка, откакто беше упрекнат в корист с ситуацията си, с цел да получи ваксини за себе си и своите съветници.
Но даже и в региони, където мафията оказва надалеч по-малко въздействие, разпространяването на имунизацията не съумява да даде приоритет на по-възрастните жители, считат специалисти.
В края на януари 7 от 10 ваксини са отишли при лица под 60-годишна възраст. Към 31 март Италия към този момент изостава от задачата на Европейски Съюз 80% от над 80-годишните да са получили най-малко по една доза ваксина.
Продължаващото повишаване на смъртните случаи от COVID-19, откакто темпът се забави фрапантно в прилежащите страни, накара някои, в това число премиера Марио Драги, да упрекват по-младите хора за пререждане на опашката за имунизиране. „ С каква съвест някой прескача опашката, знаейки, че това оставя различен човек уязвим, който е на повече от 65 години или е нежен и за който има съответен риск от гибел? ", съобщи Драги.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР