Депутати предлагат да се забрани продажбата, включително и онлайн, на

...
Депутати предлагат да се забрани продажбата, включително и онлайн, на
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ предлагат да се забрани продажбата на енергийни напитки на деца

Депутати оферират да се забрани продажбата, в това число и онлайн, на енергийни питиета на лица под 18-годишна възраст.

Това гласи Законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето, импортиран в деловодството на Народното събрание от депутати от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Продавачите се задължат да отхвърлят продажбата или даването на енергийни питиета на разположение, което не може да потвърди, че е навършило 18 години, се показва в законопроекта.

А съответно - продажбата на енергийни питиета се не разрешава:
в детските градини, учебните заведения, общежитията за възпитаници и в магазините на разстояние по-малко от 100м до всяка входна точка на посочените, като се изключи висшите образователни заведения; на спортни прояви, проведени за деца и ученици; на публични мероприятия, проведени за деца и възпитаници.
Предвижда се, който допусне в ръководен от него обект продажбата на енергийни питиета на лица под 18-годишна възраст да се санкционира с санкция от 300 до 500 лева.; с имуществена глоба от 1000 до 1500 лева, когато нарушаването е осъществено от едноличен търговец; или с имуществена глоба от 3000 до 5000 лева, когато нарушаването е осъществено от юридическо лице.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР