Депутати от управляващата коалиция, както и от опозицията, приветстваха решението

...
Депутати от управляващата коалиция, както и от опозицията, приветстваха решението
Коментари Харесай

Управляващи и опозиция приветстваха оставката на Пламен Георгиев

Депутати от ръководещата коалиция, както и от опозицията, приветстваха решението на ръководителя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев да подаде оставка. Освобождаването на Георгиев ще бъде гласувано малко по-късно през днешния ден в последния работен ден на депутатите, които от на следващия ден са в лятна почивка. Оставката е подадена през днешния ден, посочи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Народният представител от ГЕРБ Тома Биков съобщи, че решението за оставката е единствено на Георгиев и на никой различен и го дефинира като вярно. Според съпредседателя на парламентарната група на " Обединени патриоти " Искрен Веселинов " това е заслужен акт ".

" Не можеше да продължава разкраченото състояние на антикорупционната комисия. Работата ѝ се блокираше с отпуските, а и оставката е метод да почисти името си ", добави Веселинов.

Депутатът от Българска социалистическа партия Красимир Янков изрече съмнение, че оставката не е подадена непринудено, а е поискана от премиера Бойко Борисов. Според него до нея се е стигнало поради публичните реакции, които очевидно давали резултат.

" Когато обществото реагира, Бойко Борисов нормално от боязън желае оставки ", посочи Янков.

Колегата му от левицата Александър Симов пък попита за какво оставката идва в последния работен ден на Народното събрание. И се позаинтересува какъв ще е наследникът на Георгиев.

" Следващият една тераса ли ще си строи или две ", попита Симов.

До момента от Движение за права и свободи отхвърлят коментар по тематиката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР