Депутати от проруската, крайнодясна Партия на свободата напуснаха долната камара

...
Депутати от проруската, крайнодясна Партия на свободата напуснаха долната камара
Коментари Харесай

Крайнодесни депутати напуснаха парламента на Австрия по време на реч на Зеленски

Депутати от проруската, крайнодясна Партия на свободата напуснаха долната камара на австрийския парламент в четвъртък по време на тирада на украинския президент Володимир Зеленски, протестирайки, че тя нарушава неутралитета на Австрия, съобщи " Ройтерс ".

Зеленски се обърна към камарата посредством видеовръзка, като благодари на Австрия за нейната филантропична помощ и помощта за планове като почистване на противопехотни мини. Австрия споделя, че нейният неутралитет я попречва от военна интервенция в спора и въпреки да поддържа Украйна политически, тя не може да изпраща на страната оръжия за битката ѝ против съветската инвазия.

Партията на свободата (FPO) обаче предизвести преди няколко дни, че ще организира някаква форма на митинг против обръщението на Зеленски. Нейните депутати участваха на началото на речта и по-късно си потеглиха.

" Тъжно е, че FPO е единствената партия в Народното събрание, която приема нашия безконечен неутралитет съществено, като по този метод също се застъпва за мир ", сподели водачът на партията Херберт Кикл.

Депутатите, които излязоха от залата, оставиха дребни плакати на местата си с логото на партията и или " място за неутралитет ", или " място за мир ".

 Контранастъплението стартира през април или май, разгласи Украйна Контранастъплението стартира през април или май, разгласи Украйна

От петте партии в Народното събрание FPO е трета по брой места в долната камара. В момента тя има лека преднина в социологическите изследвания пред опозиционните социалдемократи и консерваторите на канцлера Карл Нехамер, които ръководят в коалиция с левите Зелени.

Сегашният парламент ще работи до есента на идната година.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР