Депутати от Продължаваме Промяната от Пловдив и областта се обявиха

...
Депутати от Продължаваме Промяната от Пловдив и областта се обявиха
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП са в коалиция срещу пробива на Водната палата в Пловдив

Депутати от " Продължаваме Промяната " от Пловдив и региона се оповестиха против пробива под бул. " Цар Борис Трети Обединител " по бул. " Марица " в града. Те упорстват планът да бъде спрян и да се направи нов обзор.

Според народния представител Росен Костурков не е ясна целесъобразността на този план, а  точно не е ясно по какъв начин и по какъв метод този пробив ще помогне на трафика в посока север-юг. От друга страна, по думите му, това ще коства извънредно доста пари , които съгласно него ще бъдат дадени " на мрачно " . Той не е уверен, че   " 100-150 метра дупка може да коства 10 милиона лв. " .

Костурков се разгласи и срещу процедурата инженеринг и се ангажира да сложи в Народното събрание искане за законодателна проверка, която да ограничи потреблението на процедурата в в действителност нужните случаи. 

Някой бърза да даде едни пари, сподели още той и добави, че 90% от поръчките в Пловдив минават по следния ред - три компании аплайват, от тях две отпадат по официални аргументи и се отваря единствено една оферта. 

Росен Костурков заяви, че представители на партията от Пловдив ще участват на изключителното съвещание на Общинския съвет, което се привиква на 26 октомври по гледище на ГЕРБ за отсрочване осъществяването на плана за пробива до Водната палата. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР