Депутати от парламентарните групи на Възраждане и БСП за Българияизлязоха

...
Депутати от парламентарните групи на Възраждане и БСП за Българияизлязоха
Коментари Харесай

Депутати подкрепиха протеста на КНСБ

Депутати от парламентарните групи на " Възраждане " и " Българска социалистическа партия за България " излязоха при протестиращите чиновници от Изпълнителната организация " Борба с градушките ", Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури, Изпълнителната организация по горите, както и чиновници в " Напоителни системи " и Селскостопанската академия, които по-рано през днешния ден се събраха пред един от входовете на Народното събрание. Протестната акция е на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) и Федерацията на самостоятелните синдикати от земеделието (ФНСЗ), с която се упорства за по-справедливо възнаграждение на работещите в държавния бранш.
 Българска телеграфна агенция
От " Възраждане " и " Българска социалистическа партия за България " разясниха, че ще работят за това в бюджета да бъдат обезпечени повече средства за заплащането на държавните чиновници. По-рано тази заран протестиращите блокираха за малко придвижването в региона на Народното събрание, от страната на храм-паметника " Александър Невски ".
 Българска телеграфна агенция
Според Диян Николов ( " Възраждане " ) възнагражденията би трябвало да са такива, че да покрият инфлацията. По думите му не би трябвало поради устрема да има 3% недостиг в бюджета да няма планувано нарастване на заплатите в държавните организации.
 Българска телеграфна агенция
Предложенията , които вършиме, ги припознаваме , ще ги пазиме от трибуната на Народното събрание. Нашият приоритет от доста години са приходите на хората, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя акцентира, че Българска социалистическа партия упорства и минималната работна заплата от 1 юли да стане 50% от междинната за страната.
 Българска телеграфна агенция
По думите на вицепрезидента на КНСБ Тодор Капитанов и други депутати са подготвени да дойдат при протестиращите и да чуят настояванията им. " КНСБ упорства общо за 170 млн. лева, които няма да натоварят по никакъв метод бюджетните разноски, нито фискалната резистентност ", написа в списания с претенции на стачкуващите, които бяха раздавани през днешния ден на депутатите. Тази седмица проектобюджетът за 2023 година се чака да бъде гледан на първо четене в пленарната зала.
 Българска телеграфна агенция
Искаме да бъде обезщетена инфлацията и да бъдат планувани разноски за работни заплати в държавния бюджет, сподели Капитанов. Той добави, че работещите в организациите, които стачкуват през днешния ден, са огорчени. Според Капитанов в този момент е моментът общественото напрежение да бъде овладяно от постоянното държавното управление. 

На днешната проява бе донесена и жива кокошка и кошница с яйца. " Ако не желаеме да колим златната кокошка на България, дано се погрижим за нея ", прикани Валентина Васильонова, ръководител на ФНСЗ.
 Българска телеграфна агенция
На 13 и 14 юли също се чакат протестни акции пред Народното събрание с работещи в Националния застрахователен институт, Националната организация за приходите, " Пожарната " и др. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР