Депутати от парламентарните групи на „Изправи се! Мутри вън!“ и

...
Депутати от парламентарните групи на „Изправи се! Мутри вън!“ и
Коментари Харесай

Вера Иванова за Сачева: Престъпно бездействие

Депутати от парламентарните групи на „ Изправи се! Мутри вън! “ и „ ИТН “ внесоха дружно с майките на деца с увреждания от „ Системата ни убива “ oтмeнeнитe в крaя нa 2020 година тeкcтoвe в Зaкoнa зa личнaтa пoмoщ, кacaeщи рaбoтнoтo врeмe нa личнитe acиcтeнти и cрeдcтвaтa зa пoдкрeпa нa хoрaтa c урeждaния. C прoмeнитe Зaкoнът се връщa във видa, в кoйтo бeшe приeт прeз 2018 година, cлeд oceммeceчни прoтecти нa мaйкитe нa дeцa c уврeждaния.

Темата разясниха в “Нашият ден “ по БНР Вера Иванова, ръководител на инициативния комитет на “Системата ни убива “, и Димитрина Русева, член на инициативния комитет на “Системата ни убива “:

“В подписалите претекстове за внасяне на Закона са и " ИТН ", дружно с “Изпрaви ce! Мутри вън! “. Проблемите ни през днешния ден са като тези през вчерашния ден и като проблемите ни оня ден – в разрешаването на нашите проблеми не е мръднало безусловно нищо.

Защо Законът за персоналната помощ е толкоз незабавен, тъй като хиляди хора останаха отвън обсега на този Закон, хора, които имат действителна потребност от непозната помощ, за които това е в действителност животоспасяващо. Не приказваме за пари, за облаги – приказваме за живот.

Много хора не можаха да дочакат нашите промени, това, за което ние се борим, и това, което Сачева осакати. За страдание тази зима беше решаваща за тях, ние ги загубихме. Затова този Закон е толкоз незабавен.

Този Закон е много претрупан, тъй като в България в действителност няма политика в обществената сфера, няма политики, които да компенсират една непозната помощ. Тя в един миг се оказва решаваща и за съществуването ти, и изобщо за това да се чувстваш почтено. “

“Това е незаконно безучастие, тук се касае за хиляди човешки животи. Това е 9-годишна битка. Искаме до този, който не може да върви, да приказва и да мърда, да има помощник. Което е в пъти по-евтино на българския поданик, където е в пъти по-евтино от това да попаднат тези хора в българските домове, където издръжката им е в пъти по-висока от една мижава заплата на един помощник. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР