Депутати от парламентарните групи на и за България

...
Депутати от парламентарните групи на  и  за България
Коментари Харесай

Депутати заявиха подкрепа за исканията на служителите на няколко държавни агенции, които протестират пред парламента

Депутати от парламентарните групи на " " и " за България " излязоха при протестиращите чиновници от Изпълнителната организация " Борба с градушките ", Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури, Изпълнителната организация по горите, както и чиновници в " Напоителни системи " и Селскостопанската академия, които по-рано през днешния ден се събраха пред един от входовете на Народното събрание.

Протестната акция е на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) и Федерацията на самостоятелните синдикати от земеделието (ФНСЗ), с която се упорства за по-справедливо възнаграждение на работещите в държавния бранш.

От " " и " за България " разясниха, че ще работят за това в бюджета да бъдат обезпечени повече средства за заплащането на държавните чиновници. По-рано тази заран протестиращите блокираха за малко придвижването в региона на Народното събрание, от страната на храм-паметника " Александър Невски ".

Според Диян Николов ( " " ) възнагражденията би трябвало да са такива, че да покрият инфлацията. По думите му не би трябвало поради устрема да има 3% недостиг в бюджета да няма планувано нарастване на заплатите в държавните организации.

Предложенията, които вършиме, ги припознаваме, ще ги пазиме от трибуната на Народното събрание. Нашият приоритет от доста години са приходите на хората, сподели водачът на. Тя акцентира, че упорства и минималната работна заплата от 1 юли да стане 50% от междинната за страната.

По думите на вицепрезидента на КНСБ Тодор Капитанов и други депутати са подготвени да дойдат при протестиращите и да чуят настояванията им. " КНСБ упорства общо за 170 млн. лева, които няма да натоварят по никакъв метод бюджетните разноски, нито фискалната резистентност ", написа в списания с претенции на стачкуващите, които бяха раздавани през днешния ден на депутатите. Тази седмица проектобюджетът за 2023 година се чака да бъде гледан на първо четене в пленарната зала.

Искаме да бъде обезщетена инфлацията и да бъдат планувани разноски за работни заплати в държавния бюджет, каза Капитанов. Той добави, че работещите в организациите, които стачкуват през днешния ден, са огорчени. Според Капитанов в този момент е моментът общественото напрежение да бъде овладяно от постоянното държавното управление, написа Българска телеграфна агенция.

На днешната проява бе донесена и жива кокошка и кошница с яйца. " Ако не желаеме да колим златната кокошка на България, дано се погрижим за нея ", прикани Валентина Васильонова, ръководител на ФНСЗ.

Утре и в петък също се чакат протестни акции пред Народното събрание с работещи в Националния застрахователен институт, Националната организация за приходите, " Пожарната " и др. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР