Депутати от Парламентарната група на Обединени патриоти са внесли в

...
Депутати от Парламентарната група на Обединени патриоти са внесли в
Коментари Харесай

Предлагат местни данъци да се плащат с лихвоточки

Депутати от Парламентарната група на " Обединени патриоти " са внесли в Народното събрание Законопроект за лихвоточките, който дава нови благоприятни условия на правоимащите жители.

Целта в този законопроект е удължение на периода, в който да могат да се употребяват като инструмент лихвоточките. По думите на депутата от НФСБ Христиан Митев планът планува до 2018 година да се подават поръчки, а до 2020 - да се изплащат.

Той е прецизирал, че такова изменение е неотложно, защото срокът е изминал през 2016 година, а 55 000 души у нас чакат да им бъдат изплатени лихвоточките.

На второ място вносителите на законопроекта са планували опцията лихвоточките да се употребяват освен при закупуване на жилище от правоимащи, а и като платежен инструмент при локалните налози и такси. Според тях това ще даде още една опция правоимащите жители да употребяват лихвоточките си.

" На трето място сме планували опцията лихвоточките да бъдат наследявани ", е показал още Христиан Митев.

В законопроекта е планувано всяка година от държавния бюджет да се заделят 20 млн. лева, с цел да бъдат изплащани обезщетителните средства, се споделя още в известието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР