Депутати от НФСБ се поклониха пред паметта на жертвите на

...
Депутати от НФСБ се поклониха пред паметта на жертвите на
Коментари Харесай

Депутати от НФСБ се поклониха пред паметта на жертвите на атентата на гара Буново

Депутати от НФСБ се поклониха пред паметта на жертвите на атентата край гара Буново, станал на 9 март 1985 година, оповестиха от пресцентъра на партията. Заместник-председателят на ПГ "Обединени патриоти " и заместник-председател на НФСБ Борис Ячев е декларирал, че терористичният акт е едно от "най-зловещите проявления на протурския тероризъм в България ".

От НФСБ напомнят, че атентатът е дело на трима турски терористи, които слагат бомба във вагона за майки с деца на влака Бургас - София. При гърмежа умират 7 души, измежду които има деца. Други 9 са тежко ранени, а десетки са осакатени за цялостен живот, показват от партията.

Навършват се 35 години от атентата на гара "Буново "

Днес патриотите от НФСБ и ТВ СКАТ сервираха венци и цветя пред паметника на почтените жертви. Паметникът, дело на скулптора Александър Хайтов, бе повдигнат през 2007 година със средства на малкия екран и на водача на НФСБ Валери Симеонов.
В словото си Борис Ячев е отбелязъл, че българската страна е претърпяла 19 терористични акта в интервала 1983 година - 1987 година, при които има 11 жертви.

"Днес, когато цяла Европа е разтърсена от процеси, които заплашват сигурността на страните в Европейски съюз, в това число и на българската страна, като част от Европейски Съюз, ние още веднъж подсещаме за всички тези закани, които разрушават суверенитета, които заплашват сигурността, здравето и живота на българските жители ", е декларирал Ячев, представен от пресцентъра на НФСБ. Той е припомнил, че с помощта на напъните на "Обединени патриоти " - НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация през днешния ден България и българите би трябвало да се усещат в оптималната степен по-спокойни и по-защитени.

Венци и цветя бяха поднесени от името на Политическа партия НФСБ, ТВ СКАТ, Вътрешна македонска революционна организация, Община Мирково и всички присъстващи жители.



(НФСБ, пресцентър)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР