Депутати от Комунистическата партия на Русия поискаха от президента Владимир

...
Депутати от Комунистическата партия на Русия поискаха от президента Владимир
Коментари Харесай

Депутати от руската Комунистическа партия искат признаване на независимостта на ДНР и ЛНР


Депутати от Комунистическата партия на Русия желаеха от президента Владимир Путин да признае независимостта на сепаратистките Донецка и Луганска национална република в Украйна.

Единайсет депутати отпред с водача на Комунистическата партия Генадий Зюганов внесоха в Държавната дума план на послание към президента със заглавие „ За нуждата от признание на Донецката и Луганската национална република”.

Депутатите са на мнение, че сходен акт бил „ аргументиран и морално оправдан”. Според тях украинските управляващи правят геноцид против личния си народ, а признаването на независимостта на сепаратистките републики ще подсигурява отбраната им от външни закани. Народните избраници упорстват двете формирания на територията на Югоизточна Украйна да бъдат приети за „ независими, самостоятелни и суверенни държави”.



Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи за организация „ Новости”, че към момента не е видял документа. През последните години стотици хиляди поданици на самопровъзгласилите се републики получиха съветско поданство. През ноември предходната година президентът Путин се разпореди да бъде улеснен достъпът до съветския пазар на създадените там артикули.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР