Депутати от ГЕРБ-СДС и ДБ поискаха в началото на заседанието

...
Депутати от ГЕРБ-СДС и ДБ поискаха в началото на заседанието
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ДБ поискаха проектите за помощта за Украйна да влязат в пленарната зала

Депутати от ГЕРБ-СДС и Демократична България желаеха при започване на съвещанието плановете за решение по отношение на помощта за Украйна да влязат за разглеждане в пленарната зала.

Даниел Митов от ГЕРБ-СДС изиска в дневния ред да бъдат включени и трите плана за решение, прегледани през вчерашния ден от външната комисия. Преди него това направи и водачът на Демократична България Христо Иванов.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев, обаче,  обясни, че досега няма отчет на външната комисия и няма да предложи включване на точката в дневния ред.

Последва декларация от името на група, показана от Христо Иванов от Демократична България.

„ Ще подкрепим решение на Народното събрание за Украйна, което показва военна помощ. Става дума за война на Путиновия режим и това е война за това по какъв начин ще наподобява интернационалния ред. Всички страни членки на НАТО с изключение на Унгария дава такава помощ “, уточни Иванов. Той подсети на сътрудниците си, че и Турция също дава съществено по размер въоръжение на Украйна.

„ Опорната точка, че в името на мира не би трябвало да се дава оръжие, води след себе си това да призовем Украйна да се съобщи “, означи водачът на Демократична България. Той акцентира, че не желае мир, който е настъпил вследствие на съветска експанзия, както и че обявилата се за дребна и слаба България ще е част от предстоящ лист на Путин.

Христо Иванов разгласи, че идващият вторник ще свика съдружен съвет, тъй като този въпрос няма да изчезне.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР