Депутати от ГЕРБ са сезирали главния прокурор Сотир Цацаров и

...
Депутати от ГЕРБ са сезирали главния прокурор Сотир Цацаров и
Коментари Харесай

ГЕРБ сезираха Цацаров за теч на секретна информация от президентството

Депутати от ГЕРБ са сезирали основния прокурор Сотир Цацаров и ДАНС за това дали се съблюдава Законът за отбрана на класифицираната информация (ЗЗКИ). 

Депутатът Антон Тодоров разгласи, че секретна шифрограма от българското посолство във Вашингтон е била адресирана до началника на кабинета на президента Иво Христов.

„ Този факт навежда на доста съществени терзания във връзка с това дали в администрацията на президента се съблюдава Закона за класифицирана информация “, съобщи той.

Тодоров изясни, че шифрограмата е от 26 февруари 2017 година, когато страната е ръководена от служебното държавно управление.

„ Отнася се за извършени диалози на посланика Тихомир Стойчев с представители на корпорацията, производител на изтребителите Ф16 “, посочи той. Според него това, че Иво Христов няма достъп до класифицирана информация е доказано от ДКСИ.

„ Предвид на изключително сензитивната тематика и диалозите с корпорацията дали човек, който е отказал да се подложи на процедура за допуск, е чел този конфиденциален документ и дали не можем да предположим, че в някаква посока е изтекла информация “, попита той, представен от " Фокус ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР