Депутати от ДПС внасят предложение пенсиите да бъдат индексирани по

...
Депутати от ДПС внасят предложение пенсиите да бъдат индексирани по
Коментари Харесай

ДПС с предложение пенсиите да бъдат индексирани по нова формула

Депутати от Движение за права и свободи внасят предложение пенсиите да бъдат индексирани по нова формула. От 1 юли 2022 година пенсиите да бъдат увеличени с 25% от растежа на междинния застрахователен приход и със 75% от инфлацията за миналата година, гласи то, написа.

Новите текстове са импортирани в Народното събрание преди второ четена на закона за бюджета на държавното публично обезпечаване. В момента е планувано пенсиите да бъдат индексирани с 50% от растежа на междинния застрахователен приход и с 50% от инфлацията.
От Движение за права и свободи оферират минималният застрахователен приход за фермерите да нарасне от 420 лева на 460 лева, в случай че проектобюджетът на кабинета планува нарастването да бъде от 420 лева на 710 лева

Депутатът от Има Такъв Народ Пламен Абровски пък предлага минималният застрахователен приход за земеделските производители да остане на настоящето равнище от 420 лева

Против повдигането на минималния застрахователен приход за фермерите се оповестиха и от ГЕРБ-СДС още при разискване на проектобюджета на първо четене.

Депутати от ГЕРБ-СДС оферират минималния застрахователен приход за фермерите да бъде 470 лева Ако осигуровките за фермерите бъдат по-високи, доста от тях ще излязат в сивия бранш или изобщо ще спрат да се занимават със земеделие и ще разчитат на обществени помощи, гласят част от претекстовете им.

Минималният застрахователен приход да остане 650 лева, а оптималният застрахователен приход да остане на настоящето равнище от 3000 лева, оферират още от Движение за права и свободи. Да бъдат увеличени и обществените пенсии за неработоспособност, плануват предложенията на Движение за права и свободи.

За хора със 100% степен на увреждане пенсията да бъде 200% от обществената пенсия за напреднала възраст, за хората с 91-100% увреждане да бъде 150%, а за тези с увреждане 71-90% пенсията да бъде 130% от обществената пенсия за напреднала възраст, оферират от Движение за права и свободи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР