Депутати от БСП за България направиха изявление пред медиите в

...
Депутати от БСП за България направиха изявление пред медиите в
Коментари Харесай

След отхвърлени предложения за бюджета за догодина БСП обяви, че бедните ще бъдат още по-бедни

Депутати от " Българска социалистическа партия за България " направиха изказване пред медиите в Народното събрание през днешния ден, с цел да оповестят, че ръководещите обединения ГЕРБ и " Обединени патриоти " отхвърлят всичките оферти на социалистите за бюджета за 2018 година Според зам.-председателя на парламентарната група Жельо Бойчев този бюджет правел богатите още по-богати, а бедните още по-бедни.

Втори ден Народното събрание приема на второ четене законопроекта за бюджета за 2018 година

" Със среднощните кавги ГЕРБ и " Обединените патриоти " скриха дебата (депутатите работеха до 3.30 часа в нощта против четвъртък - бел. авт.) ", сподели Жельо Бойчев. Социалисти изброиха отхвърлените оферти и до какво ще доведат те - неприемането на прогресивното подоходно облагане ощетявало най-бедните; отводът да се добави описът с финансираните от здравната каса медикаменти обричал на гибел доста българи; всяка майка щяла да бъде ощетена със 170 лв. (обезщетението за развъждане на дете от 1 до 2 година бе увеличено от 340 на 380 лв., а Българска социалистическа партия оферираше то да стане 510 - бел. авт.); пенсионерите нямало да получат 750 млн. лв. (предложението на Българска социалистическа партия за преизчисляване на всички пенсии бе отхвърлено - бел. авт.); Българската академия на науките (БАН) нямало да има 15 млн. лв. за физическото си оцеляване (бюджетът на Българска академия на науките ще бъде повишен с 5 млн. лв. на 83 млн. лв., само че учените стачкуват, защото средствата са незадоволителни - бел авт.).

" Можете да предадете на вашите фенове, слушатели и читатели, че ръководещите нямат обществено отношение ", сподели депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Георги Гьоков. Колегата му Георги Йорданов добави: " Българската страна и публичното опазване на здравето са обречени на геноцид ".

Депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Стоян Мирчев разгласи, че за премиера Бойко Борисов знанието и науката са неразбираеми, защото бил чел единствено " Винету " (роман на индианска тема на Крал Май - бел. авт.). Според Мирчев каквото се случвало с индианците при колонизаторите, това се случвало с науката в България при " колонизатора " Борисов. " Няма ли просвета, няма по какъв начин да се сътвори стопанска система ", сподели Жельо Бойчев.

В ролята на кореспондент влезе аленият народен представител Спас Панчев, който попита сътрудниците си какъв брой от предложенията им за бюджета сред първо и второ четене са признати. Отговорът бе едно - 1.2 млн. лв. за светините в Атон и за храма " Александър Невски ".

Въпроси на микрофона на публицистите стартира да задава и депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов, който по отношение на рецензии за финансирането на образованието и науката попита социалистите по времето на чие ръководство е била най-голямата учителска стачка. Стоян Мирчев му отговори, че репликите се вършат в пленарната зала. Една от рецензиите на Българска социалистическа партия е, че ГЕРБ даже не разискват предложенията на левицата.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Бюджет 2018 (43)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР