Депутати от БСП официално искат от парламента да възложи на

...
Депутати от БСП официално искат от парламента да възложи на
Коментари Харесай

БСП поиска одит на държавно дружество заради договори за милиарди за пътно строителство

Депутати от Българска социалистическа партия публично желаят от Народното събрание да разпореди на Сметната палата да направи одит за сходство на публичните поръчки, предоставени на " Автомагистрали " ЕАД в интервала 01.01.2016 – 31.12.2020 година Става въпрос всички типове поръчки, даже такива, възлагани от възложител, който управлява изпълнителя.
Червените депутати показват, че районният министър Петя Аврамова е показала информация, че " Автомагистрали " извършва по едно и също време седем контракта и питат дали са спазени условията за реализатор, дали сдружението има потенциал за такава работа и по какъв начин извършва поети отговорности, както и дали употребява подизпълнители.
 Държавна компания ще прави пътя Видин-Ботевград за над 1 млн. лева Държавна компания ще прави пътя Видин-Ботевград за над 1 млн. лева
„ Автомагистрали “ ЕАД ще построи 65,8 км от път I-1 Видин - Ботевград, в сектора сред пътен възел „ Макреш “ и о...
Проверка на във финансовия доклад на " Автомагистрали ", който е оповестен на уеб страницата им, сподели забавни трендове. За интервала януари – юни 2020 година, сдружението има 68 млн. лв. разноски. 50 млн. лв. от тях са за външни разноски, а за съпоставяне в същия интервал на 2019 година по същото перо сумата е 13 млн. лв..
От парите за външни разноски, 37 млн. лв. отиват за строително-монтажни контракти. За съпоставяне, за първото полугодие на 2019 година 7 млн. лв. са били платени от сдружението по това перо.
И още – още веднъж за първото полугодие на тази година са платени съвсем 6 млн. лв. за поддръжка на уреди, до момента в който за същия интервал на 2019 година сумата е 1,2 млн. лв..
" Автомагистрали " ЕАД отхвърля да внесе повече изясненост във връзка с цени, осъществяване и усвояемост на отпуснатите средства. Практиката е отговорите на тези и сходни въпроси да бъдат отказвани с позоваване на Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ) ", оплакват се депутатите от Българска социалистическа партия, съгласно които единствено одит на Сметната палата ще разреши приемане на надеждна информация.
 Заради новите огромни поръчки преструктурираха „ Автомагистрали “ ЕАД  Заради новите огромни поръчки преструктурираха „ Автомагистрали “ ЕАД 
Заради новите огромни поръчки държавната компания „ Автомагистрали “ ЕАД е била преструктурирана в последните месеци на предходн...
Припомняме, че Българска социалистическа партия от дълго време приказва за " Автомагистрали ". В началото на 2019 година, на специфична конференция ч дали посредством сдружението се заобикаля задължението да се вършат въобще публични поръчки и големи пари отиват към избрани компании, а още преди този момент Георги Свиленски и Елена Йончева настояха за отговор дали изпълнителният шеф на сдружението Стоян Беличев е съучастник с.
В началото на ноември тази година стана ясно, че " Автомагистрали " има контракти без конкурс! Два от най-тлъстите контракти са за градежа на Автомагистрала „ Хемус ” – общо за съвсем 2,750 милиарда лева!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР