Депутати от британската Консервативна партия са били заплашени с изгонване

...
Депутати от британската Консервативна партия са били заплашени с изгонване
Коментари Харесай

Борис Джонсън започна да заплашва съпартийците си заради Брекзит

Депутати от английската Консервативна партия са били застрашени с изпъждане от групировката, в случай че се опълчват на проекта на премиера Борис Джонсън за излизане от Европейски Съюз с или без договорка на 31 октомври, оповестява „ Евронюз “.

Високопоставен източник от Камарата на лордовете в английския парламент, където се следи прецизно за партийната дисциплинираност, е споделил на депутатите, че няма да могат да се явят от листите на Консервативната партия на идващите избори или да останат в парламентарната група, в случай че гласоподават против държавното управление по въпроса за Брекзит.

Борис Джонсън: Ако не напуснем Европейски Съюз на 31 октомври, няма да ни имат вяра

Това се случва след една извънредно трагична седмица в английския парламент, когато стана ясно, че опозиционните депутати, подкрепяни от забележителна част от консерваторите, считат да прокарат законодателство, което да принуди Борис Джонсън да удължи осъществяването на прословутия „ член 50 “, при положение, че не се реализира договорка с Брюксел до посочения от него краен период.

Консерватори, измежду които ветеранът Кен Кларк, някогашният канцлер на хазната Филип Хамънд и участникът в конкуренцията за лидерското място в партията Рори Стюърт оповестиха, че ще поддържат напъните за попречване на Брекзит без договорка.

Водачът на лейбъристите Джеръми Корбин жигосах решението на Джонсън да разпусне Народното събрание от 12 септември до 14 октомври като „ офанзива против демокрацията “.

Хиляди хора излязоха на митинг по-късно решение.

Хю Грант към Борис Джонсън: Разкарай се, гумена играчко, не прецаквай бъдещето на децата ми!

Всяка оставка на народни представители заплашва парламентарното болшинство на Борис Джонсън, което сега е единствено с един човек повече от опозицията.

Това усилва вероятността от привикване на предварителни избори в страната.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР