Депутати от антикорупционната комисия в парламента поискаха МВР да съдейства

...
Депутати от антикорупционната комисия в парламента поискаха МВР да съдейства
Коментари Харесай

Моллов: Не съм се крил от КПКОНПИ

Депутати от антикорупционната комисия в Народното събрание желаеха Министерство на вътрешните работи да спомага Пламен Моллов да пристигна в комисията и да опише предложил ли е рушвет на сегашния шеф на Агенцията по храните Христо Даскалов. Днес Моллов не се яви на плануваното чуване в комисията.

"Търпеливо изчаках с цел да установя до каква степен ще стигне тази акция и мисля, че бяха минати всевъзможни граници ", съобщи пред Българска национална телевизия самият Моллов.



"Аз не съм се крил - изцяло съм учуден, че цялата държавна машина е впрегната против един естествен човек. По отношение на чуването в антикорупционната комисия - тази заран приказвах с нейния ръководител, беше спокоен и оправдателен диалог, в който изясних персоналните аргументи, по които нямаше по какъв начин да участвам през вчерашния ден на съвещанието и показах моята цялостна подготвеност идната седмица след понеделник, който и ден и час посочат, да се явя пред комисията и да кажа всичко, което мога да кажа ", изясни проф. Моллов.

"Много внушения, обвинявания и квалификации се направиха в последните дни по отношение на мен. Това е един опит за политическа обществена дискредитация, който има за цел да отклони вниманието от това, че ръководещите влизат от рецесия в рецесия и не могат да се оправят. Аз съм доста комфортна цел ", сподели Моллов.

"Вече има досъдебно произвеждане и профилираните органи ще открият истината. Поводът да се срещна с Христо Даскалов беше концепцията ми да организираме образование на чиновниците в БАБХ ", изясни Моллов.



"Пари не съм носил ", безапелационен беше той във връзка скандалния запис. Допълни, че обстоятелствата по случая са следствена загадка, която не може да разкрива.

"Изнасянето на услуги, свързани с контрола, към частни оператори, е активност в целия Европейски Съюз ", безапелационен е проф. Моллов за даването на фитосантирания надзор на "Капитан Андреево " на частна лаборатория. Той даде образец с министерството на превоза и летището, където също има частни оператори.

"Държавността на "Капитан Андреево " в никакъв случай не е изчезвала. Там, целият надзор минава през чиновници на Гранична полиция, на Митници, на БАБХ. Лабораторията е просто един реализатор ", разгласи Моллов и добави: "Числата, които чух в медийни изявления, нямат нищо общо с това, което аз си представям. Нямам точна информация, само че цените за контрола и анализите се дефинират от Министерски съвет с разпореждане, тъй че страната или си свършва работата до дъно, или не ".

Проф. Моллов съобщи, че не е разговарял за компанията с шефа на БАБХ проф. Христо Даскалов, а за негови терзания по отношение на ангажраността му в работата в организацията.

Той разяснява и въпроса дали компанията на границата има нещо общо със посочения за "подземен необут " Христофорос Аманатидис - Таки.

"Всяко изказване може да бъде правилно или погрешно. Аз не мога да кажа ", съобщи Моллов.

"Онова, което може да се случи в антикорупционната комисия, има две тематики. Първата е внушенията, които изискват профилираните органи да се произнесат дали изказванията са правилни или не. Втората е професионалният диалог, който си мисля, че ще бъде по-удачен в комисията по земеделие ", счита Моллов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР