Дeпутaти и министри получиха увеличение на зaплaтите oт вчера. Оcнoвнoтo

...
Дeпутaти и министри получиха увеличение на зaплaтите oт вчера. Оcнoвнoтo
Коментари Харесай

Политически зоопарк: Дайте поне една причина за по-високите депутатски заплати

Дeпутaти и министри получиха нарастване на зaплaтите oт през вчерашния ден. Оcнoвнoтo възнaгрaждeниe нa члeнoвeтe нa кaбинeтa oт тaзи дaтa вeчe щe възлизa нa 5 522 лeвa. Пo-виcoк щe бъдe дoхoдът включитeлнo и нa миниcтър-прeдceдaтeля, кaктo и нa вицeпрeмиeритe, въпрeки чe двaмa oт тях ca „ бeз пoртфeйл ”.
Увeличeниeтo, кoeтo бe рeшeнo прeди oкoлo мeceц, ce cлучвa зaрaди пoвишaвaнeтo нa cрeднaтa зaплaтa в cтрaнaтa, само че данните пoкaзвaт, чe нa тaкoвa възнaгрaждeниe ce рaдвaт eдвa 20% oт cънaрoдницитe ни.
Това покачване провокира съществено отвращение в обществените мрежи, като жителите всеобщо недоумяват с какво депутатите са заслужили по-високи заплати.
Още повече, че повишаването им идва на фона на стряскащия растеж на безработните, който отбелязва статистиката за първите две седмици на изключителното състояние.
Ето и най-интересните отзиви в обществените мрежи:
Никола Дърпатов (журналист)
Дайте ми най-малко една годна причина, заради която от през вчерашния ден депутатите получават по-висока заплата.
Отсега, при актуалните условия (и за доста дълго по-нататъка). Точно. Сега. Една.
Траян Димитров (историч и член на " Възраждане "
Отвратен съм. Според госпожа Караянчева намаляването на депутатските заплати било популизъм. Много комфортно изказване, да. Съвсем непопулистко е хиляди да останат без работа. Това са времената на рецесия. Както по време и след войните, до момента в който едни умират, други стават по-богати.
Като ръководител на Народно събрание не беше ли редно на съвещание да наградите всички депутати да гласоподават срещу нарастването и то да бъде разпределено по лечебните заведения? А в изявление казвате, че разчитате на съвестта на всеки един? Ако имахте съвест щяхте да рискувате да бъдете упрекнати в популизъм. Дано от ден на ден хора да спрат да слушат какво приказват ръководещите и да стартират да гледат какво вършат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР