Депутатът Явор Божанков във Фесйбук след призива на Бойко Борисов

...
Депутатът Явор Божанков във Фесйбук след призива на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Явор Божанков стрелна по Борисов след изкането за нов вот в София

Депутатът Явор Божанков във Фесйбук след апела на Бойко Борисов за нов избор в София, тъй като изборът на Васил Терзиев бил " платен ":

Това е неприемливо.

Ясно е кой завоюва изборите за районни кметове, за градски кмет и най-вече места в Столична община.

Губил съм мажоритарен избор. Макар и за дребна община. Принципите са годни за всички. И аз и гласоподавателите ни се чувствахме прецакани. С съображение. На главите ни беше Делта Гард, медии и държавни структури. Буквално ни размазаха. Въпреки това, още в нощта на изборите отидох в щаба на спечелилия и му пожелах да бъде добър собственик на града ни. Стиснах му ръката и излязох.

4 години по-късно това ръководство на града си отиде с гръм и тропот. Така извоювана власт в никакъв случай не устоява и постоянно свършва зле.

Случаят с изборите в София е непосредствен до този каубойски сюжет. Но наопаки. ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Възраждане интензивно участваха в анулацията на машинния избор. Въпреки, че напълно машинния избор се потвърди като безпроблемен и сигурен. Представителите в ЦИК на тези сили безусловно опраскаха машинното гласоподаване и направиха машините елементарни принтери.

Няма да разясня кой и по какъв начин е спечелил ромския избор в махалите. Нито по какъв начин се стопи разлика от 11 % в екзитполовете. Със сигурност не беше за Васил Терзиев.

Ще припомня единствено едно. Тези хора направиха изборните правила тъкмо такива, каквито си желаят те. И изгубиха по личните си правила.

Върховна безочливост е в този момент да се оплакват тъкмо от това.

А оттатък наглостта е да тероризират столицата на България с всички жители, които чакат решения и свършена работа. За да провалят Терзиев и подкрепящите го ПП/ДБ.

Тези хора са способни да работят против ползите на жителите, способни са даже да не работят въобще. Стига на различен да му бъде гадно.

Абсолютна низост е след всичките си свинщини да загубиш само че да не признаеш това а да внушаваш, че различен е отговорен.

Това в демокрациите делегитимира институцииите и ги води към съсипия. Ражда ненавист, подозрителност и нетърпимост в обществото. Защото всички имат почитатели и носят отговорност за посланията си към тях.

Но както с машините, по този начин и настоящия опит да се подмени изборния резултат ще докара само до противоположната реакция. Най-прогресивната част от обществото няма да проспи прелом и неправда от сходен мащаб в сърцето на европейска България.

Понякога с цел да спечелиш би трябвало да загубиш. Да си дадеш сметка за какво не си съумял. Къде си бъркал. Да работиш дълго с цел да си върнеш доверието и да се заредиш с голямо самообладание. Не с месеци а с години.

Това не схващат. За това не престават да бъркат. Така нито ще съсипят някого, нито ще завоюват доверие.

Просто ще изгубят още време на всички.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР