Депутатът Саймън Харис беше избран за министър-председател на Ирландия чрез

...
Депутатът Саймън Харис беше избран за министър-председател на Ирландия чрез
Коментари Харесай

Саймън Харис обещава „нови идеи, енергия“, след като стана най-младият премиер на Ирландия

Депутатът Саймън Харис беше определен за министър-председател на Ирландия посредством гласоподаване в Народното събрание във вторник, като на 37 години стана най-младият водач на страната.

Харис поема поста началник на трипартийното съдружно държавно управление на Ирландия от Лео Варадкар, който разгласи изненадващата си оставка предишния месец. Харис, който беше министър на висшето обучение в държавното управление на Варадкар, беше единственият претендент да го размени като началник на дясноцентристката партия Fine Gael.

Депутатите в Dáil, долната камара на Народното събрание на Ирландия, потвърдиха Харис за taoiseach, или министър-председател, с 88-69 гласа.

Той беше публично назначен на поста от президента Майкъл Д. Хигинс на гала в формалната резиденция на президента в Дъблин.

Харис беше определен за първи път в Народното събрание на 24 и е наименуван „ TikTok taoiseach “ – произнася се TEA-shock – поради привързаността му към общуването в обществените медии. Той е изправен пред предизвикателст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР