Депутатът Радостин Василев е дал доброволно от имунитета си. Той

...
Депутатът Радостин Василев е дал доброволно от имунитета си. Той
Коментари Харесай

Депутатът Радостин Василев се отказа доброволно от имунитета си

Депутатът Радостин Василев е дал непринудено от имунитета си. Той е внесъл към този момент в деловодството на Народното събрание декларация за отвод от него.

Прокуратурата му го изиска поради съмнения за закани против някогашния депутат от " ИТН " Христинка Иванова. 

Възбуждането на наказателното гонене против народен представител е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие.

Държавното обвиняване заяви, че в границите на следствието против Василев са събрани доказателства, че на 13 юни 2022 година той е направил опит да принуди националния представител Христинка Иванова чрез заплашване, обратно на убежденията и волята ѝ, да напусне парламентарната група на партия " ИТН " (ИТН) в 47-ото Народно заседание, както и поста си на народен представител. Разследването е почнало през юли.

Според СГП са събрани задоволително доказателства против народния представител

По-рано Василева съобщи, че няма да се откаже от имунитета си и се очакваше краткотрайна комисия в Народното събрание да обяснява проблема. Сега такава няма да бъде направена.

“Признавам си, че в никакъв случай не съм вярвал, че иска ми се наложи да върша нещо сходно. Винаги съм търсил спазването на закона. Бях твърдо решен да дам своя имунитет, моите сътрудници от ПП-ДБ се пробваха да ме разубедят. Никой не може да бъде над закона ”, съобщи през днешния ден Радостин Василев.

„ За разлика от мен към този момент години наред господин Гешев отхвърля да се съобрази с желанието на всички да се сътвори механизъм. Наша съществена цел е да създадем по този начин, че основният прокурор да бъде в действителност основен прокурор и Иван Гешев да бъде отхвърлен. Това е един фарс, задачата е аз да бъда погубен “, разяснява още той.

В края на 47-ото Народно заседание Радостин Василев, който до тогава беше министър на спорта от квотата на Слави Трифонов, реши да напусне партията. Той беше определен за депутат в 49-ия парламент като част от обединението “Продължаваме смяната - Демократична България ” (ПП-ДБ).

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР