Депутатът от Върховната Рада и бивш министър-председател на Украйна Юлия

...
Депутатът от Върховната Рада и бивш министър-председател на Украйна Юлия
Коментари Харесай

Тимошенко скочи: Украйна е на колене пред Русия

Депутатът от Върховната Рада и някогашен министър-председател на Украйна Юлия Тимошенко остро разкритикува енергийната политика на сегашните управляващи на страната.

Според нея Киев е изцяло подвластен от Москва и Минск за доставка на електрическа енергия.

" Не сме изпомпвали газ, не са доставени въглища, не е обезпечено всичко належащо за отоплителния сезон и това значи, че на процедура сме сложени на колене ", настоя Тимошенко пред телевизия " Наш ".

По думите ѝ когато управляващите настояват, че отоплителният сезон ще мине прелестно, те разчитат на топла зима.

" Тогава цялото държавно управление би трябвало да посвети времето си на молебствия, с цел да не бъде минус 10 или по-малко в Украйна. Второто нещо, на което се надяват, е, че се надяват, че ще вземат електрическа енергия от Русия и Беларус. И към този момент го вършат. Но тогава аз имам въпрос - какъв тип шпагат е това на властта ", попита Тимошенко.

Бившият министър-председател разясни, че от една страна Киев не признава президента на Беларус, а Русия счита за страна агресор, а въпреки това е заставен да взема от тях електрическа енергия, газ и въглища.

" Говорих за шпагата, на който управляващите седят през днешния ден. За да преживее зимата, с цел да не срине енергийната система, да не замръзнат топлопроводите ни, тя е длъжна да разчита на две страни, които са оповестени за врагове. с които връзките са по-лоши - Беларус и Русия. Така организираха политиката, че в този момент сме директно и императивно подвластни ", заключи тя.

В навечерието на зимата Украйна изпитва съществени проблеми в енергийния бранш, основно заради неналичието на въглища за Топлоелектрическа централа. Така до началото на тази седмица те са били 360,6 хиляди тона, а обезпечените запаси би трябвало да са 758,3 хиляди тона. Към 10 ноември в страната не работят 62 от 88 блока на Топлоелектрическа централа.

Властите твърдят, че няма да има дефицит на гориво: чака се импорт от Полша, Съединени американски щати и Казахстан. По думите на президента Владимир Зеленски седем кораба Panamax с въглища към този момент са изпратени към украинските пристанища, което ще покрие търсенето в енергийния бранш до края на годината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР