Депутатът от управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието

...
Депутатът от управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието
Коментари Харесай

Депутат на Ердоган: Задействан е сценарий за война между Гърция и Турция

Депутатът от ръководещата в Турция Партия на справедливостта и развиването Метин Кюлюнк съобщи, че е задействан сюжет за опълчване на Атина и Анкара, като задачата е да бъде овладяно Източното Средиземноморие, предава БГНЕС.

В източния турски град Тунджели депутатът се включи в конференцията на тематика „ Новият международен ред и идеалът за Велика Турция “. В словото си пред участниците той акцентира, че страната му ще отстоява по всевъзможен начин териториалната си целокупност и суверенитет по този начин, както сега работи в Сирия.

Според него сюжетът, в който Гърция е мобилизирана, има за цел Източното Средиземноморие, което ще се трансформира в най-големия стратегически енергиен център на света.

„ Планира се Турция да бъде отстранена от превоза на петрола и природния газ на Ирак и Северна Сирия. Заради това е задействана Гърция, само че ние тези филми ги знаем “, съобщи Кюлюнк и уточни Съединени американски щати, Русия и Иран като „ сценаристи “. 

Той счита, че главният проблем в „ кавгата “ е на коя страна ще застане Турция, която е „ геополитически център на света и Анадолската земя е оформила света, а който господства в нея, той държи и света “.

„ Който е в съюз с страната на Анадола, той държи международния център на силата. Заради това е и днешната свада – до кого ще застане Турция. Но ние не стоим до никого, ние сами даваме отпор на събитията и тази битка е за националния ни суверенитет.

Ако на тази земя нямаме военна мощност, сме починали “, акцентира депутатът и настоя всички да проумеят изказванията му.

Той уточни още, че във всичките си дейности Турция пази националния си контракт и държавните си граници, без да слага под опасност територията на Сирия при военните си интервенции там.

Но групировките ФЕТО, ДАЕШ и ПКК са идентични врагове на Турция с общата цел – преформатиране на картата на Близкия Изток.

„ Тъй като Америка, Русия и Иран не могат да реализират задачите си посредством своите армии, употребяват като инструмент тези три организации. А действителната им цел е Турция – когато най-после федерализират Сирия, желаят да слагат под надзор източната ни граница, която е дълга 911 километра.

Планът е да се построи кукленска кюрдска автономност и да бъдат сринати напъните ни за 50 години напред “, разкри заговора Кюлюнк.

Той се спря и на Кремълската идея – Русия се стреми да осъществя съюз сред кюрдските милиции на сирийския клон на ПКК и режима на Дамаск, и поучава Турция да не навлиза доста във вътрешността в територията, само че не е познала, тъй като Анкара ще продължи настъплението си, до момента в който не ликвидира всички терористични закани за земята си, произлизащи от Сирия.

Единственото, което могат да създадат, е да отдръпват поддръжката си кюрдските отряди, да ги изтикат на изток от река Ефрат и след това ние да изпратим приютените у нас над 3 милиона сирийци назад, само че задачата е Анкара да няма достъп до петрола и природния газ, акцентира ораторът.

Той аргументира интервенцията „ Маслинова клонка “ с заплахата, в случай че тя не бе стартирала, Сирия да завземе крайграничните турски провинции и Турция да се трансформира в Алепо.

„ След като бяхме изправени пред тази действителна заплаха, дано да попитаме Германия, да вземем за пример, в случай че тя бе под същата опасност откъм границите с Австрия или Швейцария, щеше ли да стои със скръстени ръце, или щеше да се бори с терористите „ зъб за зъб, око за око “, несъмнено войната щеше да е нейният избор.

Но Америка принуди и Германия да повтаря нейните рекомендации за лимитирано нахлуване до Африн, тъй като видя, че Турция не слуша никого и продължава битката си. Очевидна е задачата Турция да се трансформира в Алепо “, съобщи Кюлюнк.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР