Депутатът от Симитли Стефан Апостолов спечели в Районен съд- Благоевград

...
Депутатът от Симитли Стефан Апостолов спечели в Районен съд- Благоевград
Коментари Харесай

Депутатът Стефан Апостолов осъди освободителя на Симитли П. Стоименов за клевета! Спасителят във Фейсбук се гърчи пред съда: Не бях аз

Депутатът от Симитли Стефан Апостолов завоюва в Районен съд- Благоевград дело против предприемача Павел Стоименов, оклеветил го със своя обява във Facebook, озаглавена " Отново енергийна спекулация.., " поместена в профила му на 8 март 2023 година.

Стоименов, който стартира целенасочена акция против Апостолов в обществената мрежа, прокламирайки " избавление " и " избавление " на Симитли, със серия изявления очерняше депутата и фамилията му, изричайки гръмко куп изказвания, които Апостолов дефинира като груби операции, неистини и компромати, целящи дискредитирането му. Съдът потвръди думите на националния избраники осъди Стоименов за оскърбителен изказвания.

В правосъдна зала се оказа, че смелостта на " освободителя и спасителя " е единствено в обществената мрежа. Пред съда, Стоименов, който във Facebook се държеше като " флагман на справедливостта " и " радетелна истинността ", се огъна с оправдания, че не той е изрекъл клюки против Апостолов и не е създател на клеветническите изказвания, оповестени в профила му.

Бизнесменът декларира, че в деня и времето, в което е оповестен материалът, обект на правосъдно разглеждане,е имал значими бизнес срещи, не е разполагал с компютър инедоумява по какъв начин се е появила въпросната обява. Ето какво сподели след решението на съда депутатът Апостолов:

" На лъжата краката са къси!
Приятели,
Истината постоянно става ясно. А тя в тази ситуация звучи тъкмо по този начин: Осъдих Павел Стоименов за негова обява в профила му във Facebook, която накърнява достойнството, достолепието и положителното ми име, а парите, които ми присъди съдът, ще даря.
Всички си спомняме неговата акция в обществените мрежи, както в един запис той декларира „ Ние сега единствено плюем и черним, и ще продължаваме да черним “. За всички тези неистини, които изрече против мен и фамилията ми, взех решение да се обърна към българския съд.
Същият човек, който към този момент е общински консултант, не съумя да заблуди нито хората с неговите операции, компромати и неистини, нито съда.
Достойно е човек да стои зад думите си, нали? Е, явно, „ освободителят “ на Симитли не е от хората, които стоят зад думите си. Ще видите в прикачените фотоси на документите от съда, където Стоименов е толкоз комплициран, че се чуди по какъв начин да се измъкне с оправданието, че той не е създател на публикацията, че някой различен очевидно е писал на компютъра му.
Вече всичко е ясно! Истината постоянно е по-силна от лъжата! Съдебното решение е реалност! Павел Стоименов бе наказан за обявата си, бе приет за отговорен за погрешните и увреждащи името ми небивалици, а тарикатлъците му, че някой е седнал на компютъра му, просто не минаха!
Ще завърша с нещо, което написах още на 20 юни предходната година. То касаеше Павел Стоименов и останалите „ спасители “: И не забравяйте, че на лъжата и компроматите краката са къси!

Към обявата си Апостолов ползва правосъдното решение, откоето е видно, че Стоименов отхвърля авторство на клеветническата публикация, разказвайки, че в деня на появяването и е имал срещи със земеделци в симитлийско село ине е разполагал с никакво устройство, от което да разгласява материали в мрежата. Съдът не приема оправданията и го осъжда да плати500 лв. за претърпените от ищеца Апостоловнеимущественивреди

П. Стоянов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР