Депутатът от Продължаваме промяната Христо Петров - Ицо Хазарта е

...
Депутатът от Продължаваме промяната Христо Петров - Ицо Хазарта е
Коментари Харесай

Ицо Хазарта: Получих покана за изпълнителната власт, но отказах. Знам си възможностите |

Депутатът от " Продължаваме промяната " Христо Петров - Ицо Хазарта е получил покана за присъединяване в изпълнителната власт, само че е отказал, тъй като си знае опциите и на този стадий не би бил потребен , стана ясно от негово изявление пред Нова тв.

На въпрос дали би станал министър на културата отговори негативно, тъй като счита, че ще е по-полезен в законодателната, в сравнение с в изпълнителната власт. Още когато получи покана да бъде включен в депутатските листи на групировката на Кирил Петков и Асен Василев, Хазарта заявява, че желае да работи в региона на образованието и културата. 

Той изясни, че е имал съмнения дали да влезе в политиката.

" Но разбрах, че в случай че откажа, ще скърбя цялостен живот . След като одобрих, още веднъж това ще се случи. Така че всичко е наред ", сподели Петров и добави, че приятелите му постоянно са го подкрепяли. 

" Чувството е изключително, с ангажимента, че на този (депутатския) стол съм стоял два часа. Това е огромна отговорност, тъй като хората, които са дали своят вот за теб, ти споделят: " желаеме ти да ни представляваш в Народното събрание. Това не е леко ", отговори Христо Петров на въпрос за първия му ден като народен представител.

Впечатление му направило държанието на една парламентарна група отляво на него.

" Докато президентът произнасяше своята тирада, те си приказваха, говореха по телефона, а един дори нещо си търсеше в носа. Не знам какво търсеше, до лакътя беше нахакал тая ръка. Няма по какъв начин да очакваш, че когато високото равнище е такова, тези по-надолу ще са разнообразни. Поинтересувах се, множеството са с висше обучение Щом аз знам, че това е президентът - дали го харесваш или не, това е различен въпрос, и има най-малко почитание, което би трябвало да покажеш ", съобщи Петров.

Той не скри, че чака хората да трансформират отношението си към него и е подготвен да заплати тази цена.

Хазарта добави, че Движение за права и свободи има народен представител, който в действителност е охранител. 

" Когато господин (Делян) Пеевски става и отива до тоалетната, той отива с него . Когато някой различен от тях (депутатите) става, той също отива още веднъж с него. И това е народен представител с депутатска заплата, който е комплициран на избираемо място , ще взема заплата, ще приема закони, а в действителност е охранител. Разкажете това на някой немец, на някой французин. Искам да видя изражението им, когато им разкажете това ", разяснява Хазарта, само че не назова име.

Според него по-голямата част от депутатите " се оправят със задачата да сформират едно изречение ".

На въпрос за какво е приел поканата на Кирил Петков и Асен Василев да се включи в " Продължаваме промяната " Петров съобщи: " Не съм виждал такива хора в българската политика до момента. Аз им имам вяра и смятам, че те в действителност са способни да създадат огромни промени ".

Христо Петров уточни, че в областта на културата има доста готови хора, с които " можем да създадем доста положителни неща, тъй като могат да се видят резултатите от тях доста бързо ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР