Депутатът от Продължаваме промяната - Демократична България (преди от Има

...
Депутатът от Продължаваме промяната - Демократична България (преди от Има
Коментари Харесай

Радостин Василев досега не се е отказал от имунитета си, предлага се комисия да решава за това

Депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " (преди от " ИТН " ) Радостин Василев до момента не се е отказал от депутатския си имунитет, след. Поводът съгласно държавното обвиняване са събрани доказателства против Василев, че " през юни 2022 година посредством заплашване e направил опит да принуди депутат (Христинка Иванова - бел. авт.) обратно на волята и убежденията му да напусне парламентарна група, както и Народното събрание ".

 Главният прокурор Иван Гешев изиска имунитета на Радостин Василев Главният прокурор Иван Гешев изиска имунитета на Радостин Василев

В края на април Василев разгласи, че. Но до момента не го е направил. Затова съгласно правилника на Народното събрание ръководителят би трябвало да предложи краткотрайна парламентарна комисия да се занимае с тематиката. на Росен Желязков е в нея да вземат участие 12 души, по двама от всяка групировка в Народното събрание. Точката е включена в програмата на Народното събрание за на следващия ден (11 май). Съответно, има опция Василев и на следващия ден да разгласи, че се отхвърля от имунитета си и по този начин сформирането на комисията да се окаже излишно.

На 25 април Софийската градска прокуратурата разгласи, че е поискала от основния прокурор Иван Гешев. По неофициална информация на " Дневник " седемнайсет дни по-късно обаче основният прокурор не е изпращал такова искане в Народното събрание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР