Депутатът от Продължаваме Промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ Ивайло Мирчев коментира срещата

...
Депутатът от Продължаваме Промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ Ивайло Мирчев коментира срещата
Коментари Харесай

Мирчев: Огромен Зеленски видяхме днес на срещата в президентството. И унизително неадекватен Радев

Депутатът от „ Продължаваме Промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ Ивайло Мирчев разяснява срещата сред президента Румен Радев и украинския му сътрудник Володимир Зеленски , който е на еднодневно посещаване у нас. По този мотив той популяризира следната обява във Фейсбук:

„ Огромен Зеленски видяхме през днешния ден на срещата в президентството. И унизително несъответстващ Радев, до степен да се наложи Зеленски в прав текст да му изясни, че в Украйна има война, а не спор.

Съсипваща е разликата сред президентите на Украйна и България, застанали един против различен. От едната страна видяхме въплъщение на държавническа героизъм и храброст. Видяхме човек, който е наясно с това, че Русия желае да унищожи Европа и НАТО, откакто завърши с Украйна. А от другата страна видяхме… срамно преиначаване и неспособността на Радев да застане против Кремъл или да поддържа хората, които се пазят от кремълската експанзия.

А Зеленски ясно сподели, че всичко, което имаме като войска и оръжия, би било незадоволително, в случай че съветската войска пристигна у нас. И точно по тази причина би трябвало да въоръжим хората в Украйна, с цел да могат да защитят освен родината си, а целия европейски ред, тъй че войната да не пристигна при нас. Радев нямаше отговор на въпроса какво би правил, в случай че беше в ситуацията на Украйна и хора, с които има общи полезности, не му оказват помощ с оръжие.

Историческо е визитата на президента Зеленски в България през днешния ден. То ни сложи на картата измежду страните, подготвени да пазят актуалния цивилизационен ред. Въпреки излагацията на президента. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР