Депутатът от Продължаваме промяната Александър Дунчев с нова порция разкрития

...
Депутатът от Продължаваме промяната Александър Дунчев с нова порция разкрития
Коментари Харесай

Дунчев с ново разкритие за партийно кадруване в сферата на горите

Депутатът от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев с нова порция разкрития за политически назначения в областта на горите. Той сподели пред бТВ документи за назначения на член на БСП- Сърница в Регионална дирекция по горите - Пазарджик без осъществяване на конкурс, с протокол, който той самичък е подписал и без нужния опит за длъжността, която заема.

" На 29 януари 2022 година изпълнителното бюро на една лява партия (б.р. БСП) в Сърница зам.-председателят господин Мосов и господин Перушниски са подписали протокол, в който господин Мосов се самопредлага да стане горски контрольор в Регионална дирекция по горите - Пазарджик, която беше моя подчинена конструкция в Агенцията по горите.

На 20 май индивидът става горски контрольор, при изискване, че до неотдавна е бил кандидат-кмет, партиен функционер, предприемач и няма нищо общо с горите. И къде ще ревизира в Сърница, кой ще ревизира компаниите, които се регистрират на партиите, които имат отношение към горите ", описа Дунчев.

Депутатът, цивилен деятел и някогашен началник на Агенцията по горите, добави, че всички хора са родственици и ще стане една страшна каша в Сърница.

" Това не се прави инцидентно, кой ще има интерес от всичко това, с изключение на ти държиш властта, да сложиш на всички места свои хора, които да покровителстват избрани компании, да мачкат останалите, които не са съгласни. Тези компании постоянно намират метод да се регистрират и да оказват помощ на кметовете. Тези пари след това отиват към централите – освен на тази партия. Това не е единствено в горите, това е на всички места ", очерта схемата Дунчев.

Той не отхвърли съмнение, че сходно кадруване идва от равнище министър (на земеделието и горите - Иван Иванов от БСП) или над него - т.е. вицепремиерката и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Дунчев изнесе данни за партийни рокади и назначения в областта на горите още при започване на март като влезе в пряк конфликт с съдружните сътрудници на Политическа партия от Българска социалистическа партия, и главно със зедемелския министър Иван Иванов. Той получи групов отпор от управлението на соцпартията като беше и персонално нападнат. Все отново малко по-късно противоречивият зам-.министър на земеделието Атанас Добрев, в чийто сектор бяха горите, неизменим кадър и при Българска социалистическа партия, и при ГЕРБ, беше освободен от поста си.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР