Депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков обвини Възраждане в съзнателно блокиране

...
Депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков обвини Възраждане в съзнателно блокиране
Коментари Харесай

Явор Божанков: Възраждане съзнателно пречи на работата на НС със скандали

Депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков упрекна " Възраждане " в умишлено блокиране на работата на 49 Народно заседание, с цел да саботира участието на България в еврозоната и Шенген, както и правосъдната промяна.

Божанков непосредствено обвърза държанието на Костадинов с съветски проект за дестабилизиране на страната.

Той даде образец с дебата в сряда, който трябваше да бъде пресечен от ръководителя Росен Желязков поради към Божанков и към сътрудника му Манол Пейков.

Скандалът избухна посред разискването по правилника на 49 Народно заседание и разногласието към въпроса дали да има Комисия за конституционните въпроси - " Възраждане " и Движение за права и свободи се оказаха в съпротива на предлагането, което договориха ГЕРБ и ПП-ДБ.

" Това наподобява като битов скандал и знам, че наподобява грозно в профил. Но е доста по-дълбоко от това. Крайният резултат е, че устав през днешния ден не беше признат. Ако няма устав, няма комисии. Ако няма комисии, няма законопроекти, които касаят еврозоната, Шенген и правосъдна промяна. Аз нямам никакво подозрение, че България е и ще бъде обект на все по-агресивни дейности от страна на Руската федерация, които целят да дестабилизират страната. Стратегията на Русия е да забави войната дотолкоз, че да разколебае поддръжката за Украйна. Държави като България са най-уязвими ", сподели Явор Божанков в bTV.

Той разяснява, че при " двадесет изявления по наименованието на комисиите " партията на Костадинов е имала единствено един претекст - умишлено пропадане на работния ден на Народното събрание.

" Ако беше едно изявление, да кажем, че е чиста нелепост, само че когато са десетки изявления в тази посока, те имат една цел - саботиране на приемането на правилника, закъснение на работата на Народно събрание за бойкот на приемането на тези законопроекти ", сподели той.

Божанков даде образец с изказванията на в поддръжка на Костадинов и със зачестилите.

Божанков прикани да не се подценяват дейностите на " Възраждане ", въпреки че позволи, че и членове на Българска социалистическа партия гледат в същата посока поради наличието им на проруското шествие " за мир " през уикенда.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР