Депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев определи твърденията на вицепрезидента Илияна

...
Депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев определи твърденията на вицепрезидента Илияна
Коментари Харесай

Стоян Михалев: Поведението на Илияна Йотова е кризисен ПР, гафът е голям

Депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев дефинира изказванията на вицепрезидента Илияна Йотова, че има неизясненост за уговорките, които сме поели към Украйна, като спешен ПР след срещата сред Володимир Зеленски и Румен Радев в София.

" В този ден имаше една среща в президентството - най-сетне в българското президентство влезе един президент. За страдание, вътре нямаше различен. Беше доста унизително да виждам по какъв начин господин Радев не можеше да отговори на въпроса: " Ако вие бяхте в тази обстановка, по какъв начин щяхте да реагирате? ". Знаете ли, в случай че той щеше да реагира по същия метод - да даде отпор, щеше да го каже. Срамът идва от там, че той безгласно сподели: " Ами аз щях да дам българската територия на руснаците ".

" Искам да ви държа изостанали, недобре предпазени, тъй като в случай че пристигна Путин, да му кажа - господин Путин - заповядайте - територията е свободна, влизайте! " Така излиза - в това безмълвие седяха тези отговори, които са извънредно притеснителни. Това е оскърбление на българския народ. Ние нямаме държавен глава, който да каже " Да, аз ще застана по същия метод и няма да разреша на руснаците да влязат на наша територия, ще направя всичко допустимо. Гафът е толкоз - огромен, той е интернационален. Видяхте какъв брой друго беше посрещането на Зеленски в Чехия, да вземем за пример - с държавни почести ", сподели Михалев.

В " Денят стартира с Георги Любенов " Стоян Михалев разяснява, че съгласно него съставът на военната помощ за Украйна би трябвало да е обществена.

" За мен това, че решението за военна помощ беше взето със секретно решение на Народното събрание, само обслужваше това задкулисие, което манипулира българските гласоподаватели. Никъде по света тези неща не са секретни. За мен това би трябвало да е намерено и ние да заставаме с лицата си. Народното събрание към този момент се е произнесло за тази помощ, тя би трябвало да е регулярна и да е съгласно нашите благоприятни условия и потребностите на украинската страна ", уточни Михалев.

Според Стоян Михалев няма гаф с гласуването за референдума против еврото, а от " Възраждане " употребяват допитването в опит да покачат резултатите си на идните локални избори.

" Имаше доста ясно волеизлияние на българските народни представители. Ясна е посоката, в която е гласувано, тъй че това ще бъде регистрирано. Предполагам, че от председателството на Народното събрание ще дадат отговор на този въпрос.

" Възраждане " не са срещу еврото - вижте им влоговете. Тях ги интересува да се организира референдум дружно с локалните избори, с цел да им вдигне още малко резултата. Те даже не харесват българските имена и се срамят да си нарекат децата с български имена - какво още да кажем. Едно е какво приказваш, но друго - какво правиш.

Дори да кажем, че има такова комплициране, чисто механически, волеизлиянието на българските народни представители, беше извънредно ясно в каква посока е. Много малко евентуално е по-късно гласоподаване на Народното събрание да се случи този референдум в границите на локалните избори. По принцип е допустимо да се случи този референдум, само че по-късно ", посочи той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР