Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев съобщи, че процесът по прехвърлянето

...
Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев съобщи, че процесът по прехвърлянето
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: И последният БТР вече е на украинска територия!

Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев заяви, че процесът по прехвърлянето на 120 БТР-а от България в Украйна към този момент е завършил . И последният БТР се намира на украинска територия, разкри той в обществената мрежа Фейсбук. Публикуваме неговия коментар без редакторска интервенция:

„ Започналият през юни 2023 година развой по прекачване на близо 120 БТР-а от складовете на жандармерията (МВР) в Украйна завърши. И последният БТР е към този момент на украинска територия. Тези БТР-и бяха планувани да се употребяват от така наречен вътрешни войски по време на Възродителния развой.

Абсолютно ненужни за Министерство на вътрешните работи и за наслада в никакъв случай неизползвани в този момент ще оказват помощ на украинците да защитят страната си.

В Украйна стартира тяхната рационализация, с цел да бъдат изцяло подготвени за бойното поле. С предоставените бронетранспортьори ще бъдат избавени животи на украински бойци и подкрепена борбата против съветския агресор.

Пътят на БТР-ите от складовете на жандармерията до Украйна не бе лек. Руските политически проксита Българска социалистическа партия и ВъZраждане направиха всичко допустимо, с цел да саботират изпращането им и да завоюват политически дивиденти, а президентът Радев даже наложи несъгласие.

Благодарение на безапелационната политическа воля в Народното събрание, цялостното подпомагане и отлична работа на Министерство на вътрешните работи и украинските представители този развой бе доведен до сполучлив край. Именно на партиите в Народното събрание бе и самодейността за даване на тези близо 120 бронетранспортьора, които са най-голямата до момента оказвана военно-техническа помощ на страна от Балканския полуостров на Украйна. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР