Депутатът от ПП-ДБ Елисавета Белобрадова разкритикува действията на МВР по

...
Депутатът от ПП-ДБ Елисавета Белобрадова разкритикува действията на МВР по
Коментари Харесай

Отговорност носи МВР: ДБ иска обяснения от Демерджиев за скандалната акция срещу сградата на ЕП в София

Депутатът от ПП-ДБ Елисавета Белобрадова разкритикува дейностите на Министерство на вътрешните работи по време на митинга на така наречен Поход за мир, при който постройката на представителствата на Екологичен потенциал и Европейска комисия в София беше вандализирана.

" За провеждането на даден митинг и последствията от него отговорност носи Министерство на вътрешните работи. Разделението на управляващите не е някаква измислица, а механизъм, по който действа демокрацията. Всичко, което се е случило на митинг от 100 индивида, който е бил авансово разгласен публично и за него се знае от седмица, отговорност носят органите по запазване на реда. Надявам се министър Демерджиев да може да изясни дейностите си по входирания към него въпрос от Народното събрание ", написа тя в позиция във Фейсбук.

В уеб страницата на Народното събрание се вижда, че към този момент има импортирано запитване до Демерджиев по отношение на различен скандал с русофилско шествие - така наречен Безсмъртен полк, който сякаш беше неразрешен от кмета на София Йорданка Фандъкова, само че се организира на 9 май, без да бъде разпилян от полицията. Очаква се чуването на вътрешния министър по този въпрос да се организира на 26 май.

Според Белобрадова - толерирането на вандалско държание от страна на Министерство на вътрешните работи е предопределено от " непрекъснатата предизборна конюнктура, приближаването на локалните избори и президентските упоритости ".

" Служебното ръководство по върховете си от дълго време има “забежки ” по псевдопатриотичния проруски терен ", споделя тя.

Депутатът от ПП-ДБ отхвърля опитите на депутати от " Възраждане " да слагат знак за тъждество сред абсурда от 21 май и заливането на руски монументи с алена багра.

" За паметниците имаше арестувани, следствие, заграждения, възобновявания с гъбичка, патрулки, които пазеха непрекъснато. Второ, комунистическият режим е разгласен за незаконен, поради убийствата, терора и тоталитарния режим, които е създал, та паметниците на партизани не са образец за институционален знак.

" Съветската войска е олицетворение на най-ужасния миг в българската история на 20-и век, че и обратно. Армия окупатор. За паметника на Съветската войска от дълго време има кардинално решение за премахването му, само че в никакъв случай не доближи политическа воля ", припомня Елисавета Белобрадова, която осъжда " непрекъснатото веене на съветски флагове от една сякаш патриотична партия ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР