Депутатът от ПП-ДБ Атанас Атанасов заяви, че има пробив в

...
Депутатът от ПП-ДБ Атанас Атанасов заяви, че има пробив в
Коментари Харесай

Според Атанасов ваучерите за храна от ДАР за служителите са пробив в националната сигурност

Депутатът от ПП-ДБ Атанас Атанасов съобщи, че има „ пробив в националната сигурност “. Държавната организация „ Разузнаване “ (ДАР) дава ваучери за храна на чиновниците си.

„ Това е тежко нарушаване на разпоредбите за работа с класифицирана информация “, сподели Атанасов. Той изиска да бъде формирано дело за длъжностно закононарушение против управлението на разузнаването.

„ Става въпрос за социална поръчка за ваучери за храна, които се раздават на чиновниците от разузнаването. Когато отидат чиновниците на разузнаването в магазина, тези, които им виждат ваучерите, си давате сметка какво става “, сподели Атанасов.

Софийската градска прокуратура е упълномощила инспекция по случая на ДАНС, откъдето не са видели данни за закононарушение. Прокуратурата е прекратила производството. Затова съгласно Атанасов би трябвало да бъде формирано дело и против ДАНС за „ прикриване на случая “.

Софийската апелативна прокуратура след това анулира отхвърли на градската прокуратура да образува дело и постановява, че следствието би трябвало да продължи, излиза наяве от съобщение на държавното обвиняване. Апелативната прокуратура връща случая в градската прокуратура за доразследване.

 

Инфо: obektivno.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР