Депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС и председател на Комисията

...
Депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС и председател на Комисията
Коментари Харесай

ГЕРБ не искат редакции на коляно на Конституцията

Депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС и ръководител на Комисията по конституционни въпроси Радомир Чолаков е съществено обезпокоен от качеството на готвените ремонти в Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията .

Пред публицисти преди съвещанието на отрасловата парламентарна комисия, Чолаков изясни, че има открити дискусионни въпроси по тематиката. " Ако имахме малко повече време, щяхме да реализираме консенсус по всички точки. Не бих желал сред първо и второ четене да се вършат редакции в Конституцията на коляно. Въпросът е на политическите сили дали бързаме да приемем Конституцията в идващите 10 дни или ще бъде обещано още малко в допълнение време ", разяснява Чолаков.

Чолаков изясни, че може да бъде направено предложение в пленарна зала на Партийния дом срокът сред първо и второ четене на Конституцията да бъде понижен срокът от 7 на 3 дни .

Според Чолаков е по-добре да се успокои малко темпото с приемането поправките в Конституцията. Той чака и по време на сегашната полемика в Комисията по конституционни въпроси за разделянето на Висшия правосъден съвет (ВСС) на два обособени съвета, да се реализира единодушие.

Бившият правосъден министър и сегашен депутатът от ПП-ДБ Надежда Йорданова разяснява, че на 8 декември би трябвало да мине второто гласоподаване на поправките в Конституцията и да има първокласен спор . Тя се надява на по-спокойна работа, с цел да има прецизни текстове и да не се основава напрежение, само че по какъв начин ще се наложи политическият темп - следва да стане ясно.
 Със 161 гласа измененията в Конституцията потеглят по бавната писта
Със 161 гласа измененията в Конституцията потеглят по бавната писта

След вял спор, траял над 7 часа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР