Депутатът от ИТН Иво Атанасов изрази несъгласие с кандидатурата на

...
Депутатът от ИТН Иво Атанасов изрази несъгласие с кандидатурата на
Коментари Харесай

Депутат от ИТН: Ген. Атанасов от 20 години е част от статуквото, да си направи отвод за вътрешна комисия

Депутатът от Има Такъв Народ Иво Атанасов изрази противоречие с кандидатурата на ген. Атанас Атанасов да оглави комисията по вътрешен ред и сигурност.

„ Промяната в правилника разреши на ръководителят на Народното събрание и зам.-председателите да оглавяват комисия. Аз нарекох това – поправката военачалник Атанасов “, разгласи депутатът от Има Такъв Народ. Той напомни, че длъжността зам.-председател на Народното събрание е виновна позиция, а с това предложение ген. Атанасов ще оглави и една от най-важните комисии.

„ Ген. Атанасов от 20 години е част от това статукво. Той беше част от Реформаторския блок, част от държавното управление на Борисов и го крепеше да не падне от власт. Представителите на неговата партия му желаят оставката “, добави още Атанасов от Има Такъв Народ. Той прикани ген. Атанасов да си направи отказ. В отговор съпредседателят от Демократична България съобщи, че няма да го направи и добави, че не се причислява към статуквото, тъй като в никакъв случай не е бил от ръководещите.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадаъй добави, че хода на смяната е явен и това се е видяло последните месеци и дни. „ Промяната се показва в това да вадим скелети и да връщаме един интервал преди 89-та. За мен е обикновено тази комисия на милицията да бъде управлявана от господин Атанасов “, добави още Карадайъ.

Депутатът от Има Такъв Народ не пожела да гласоподават настрана номинацията за ръководител и съобщи, че като предан сътрудник от ръководещата коалиция и акцентира, че е отправил молба за отказ. „ Но като не желае да се отдръпна аз ще поддържа кандидатурата “, добави още Атанасов от Има Такъв Народ.

След гласоподаване предлагането за Атанасов беше признато и той оглави вътрешна комисия.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР