Депутатът от Има такъв народ Станислав Балабанов, който беше част

...
Депутатът от Има такъв народ Станислав Балабанов, който беше част
Коментари Харесай

Зеленский не иска оръжие и ние няма да изпратим такова: ИТН

Депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов, който беше част от държавната делегация, която в края на април посети Киев съобщи, че украинският президент Владимир Зеленский не е изискал оръжие и България няма да изпрати такова.

" Цял ден се пробвате да организирате следващите политически врътки. Докато разговаряхме онлайн с президента Зеленски, го направихме като елементарни хора. Чухме съответни неща от които Украйна има потребност в този момент. Президентът Зеленски не изиска оръжие, няма да изпратим такова ", съобщи Балабанов от парламентарната естрада.

От позиция преди пътуването към Украйна на водача на " ИТН " Слави Трифонов се разбра, че партията поддържа изпращането на оръжия.

 

    Но когато е горещина, би трябвало да застанете с лицата си, а не да се криете зад партийни заявления Станислав Балабанов, народен представител от " ИТН ".

" Хора като нас губят живота си в Украйна, доста е елементарно уважаеми водачи, до момента в който сте в меките си кресла да разсъждавате по какъв начин наподобява войната. Друго е да го видиш на място. Истината е, че в такива проблеми би трябвало да оцелят човешките и морални качества, множеството сте потънали в тънки партийни сметки. Не е елементарно да приказваш върху всеобщ гроб. В който са заровени почтени души, имали са фантазии, и живота им и фантазиите им са унищожени от агресор, който поставя политическото си оцеляване пред човешкия инстинкт ", съобщи Балабанов.

" Истината обрисува един пъкъл, повярвайте никой не си е мислил, че може да се случи такова нещо в 21-и век. Когато войната завърши ще се изредите да се снимате в името на мира. Но когато е горещина, би трябвало да застанете с лицата си, а не да се криете зад партийни заявления ", приключи депутатът.

Изказването му предизвика водача на " Възраждане " Костадин Костадинов, който зае позицията, че намесата в Украйна е била оправдана. С много по-висок звук, той упрекна българските политици, че не ги е грижа за българите в Украйна и още веднъж повтори предизвестието си, че в случай че държавното управление желае война, ще я получи, само че никоя власт не е печелила борбата със личния си народ. Последното накара ръководителят на Народното събрание Никола Минчев да го предизвести какви апели насочва.

Костадинов напомни, че е бил в Украйна. Което отприщи и други депутати да кажат по кое време са били в Украйна и какво са създали.
 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР