Депутатът от Има такъв народ Петър Илиев е бил номиниран

...
Депутатът от Има такъв народ Петър Илиев е бил номиниран
Коментари Харесай

Филип Станев: Петър Илиев никога не е бил предлаган за преми...

Депутатът от " ИТН " Петър Илиев е бил номиниран само за правосъден министър и в никакъв случай партията не е обсъждала или предложила името му за претендент за министър председател. Това съобщи зам.-председателят на Има Такъв Народ Филип Станев пред БНР във връзка на изказвания на Николай Хаджигенов от " Изправи сеБГ! Ние идваме! ", както и на Христо Иванов от Демократична България, че кандидатурата на Пламен Николов е била решена в последния миг преди ръководстсвото на партията да отиде при президента в петък за връчването на мандата.

" Г-н Николов който, в този момент е номиниран за пемиер и нека да бъде определен, 12 дни преди да бъде показана обществено тази кандидатура, той беше наясно, че ще се занимава с тази активност. Прие я на драго сърце и голяма отговорност ", изясни Станев и добави, че сходно говорене обърквало целия развой и диалози.

По проблема от миналата седмица с настояването на " Демократична България " от Има Такъв Народ да назначи съответни министри в 3 от министерствата, Станев съобщи, че е време " политиката в България да спре да се прави по този пазарски метод и да има сделки ".

Ако ще маскираме модела на ГЕРБ зад посоката, че сме умни, красиви и че сме градската интелигенция, е неверно, разяснява още той.

На въпрос дали крайният метод, който е приела партията - да задава посоката и да желае безусловна поддръжка без взаимни отстъпки от нейна страна, не е неверен, Станев изясни, че задачата на Има Такъв Народ е да носи директно отговорността - " с цел да кажем, когато успеем, че може, а в случай че не успеем - да си понесем отговорността ".

За Има Такъв Народ не било проблем да си тръгнат, в случай че не получат нужната поддръжка, само че са безапелационни, че няма да останат във властта и да договарят с Движение за права и свободи или с Христо Иванов.

Една от главните задания на партията обаче ще бъде да редактира Плана за възобновяване в незабавен порядък, тъй като сегашният бил " доста зле ".

Този проект не става в настоящия му вид и би трябвало да се преработи ", съобщи Станев.

На въпрос за какво не показват листата с имената си за министри на останалите политичски партии, които обявиха, че ще решат финалната си поддръжка от това, зам.-председателят на Има Такъв Народ бе сбит, че още веднъж имало вглеждане в персоните и фигурите, а не върху това, което ще вършат тези хора.

" Всички скоро ще видите тези хора и съответните персони и тогава ще разберете за какви хора става въпрос - с висок морал и отговорност, с изключение на професиналисти ", добави той.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР