Депутатът от Има такъв народ Любомир Каримански оглави Комисията по

...
Депутатът от Има такъв народ Любомир Каримански оглави Комисията по
Коментари Харесай

Любомир Каримански оглави Комисията по бюджет и финанси

Депутатът от " ИТН " Любомир Каримански оглави Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание . Заместник-председатели стават Румен Гечев от Българска социалистическа партия, Кирил Ананиев от ГЕРБ, Георги Ганев от " Демократична България " и Петър Чобанов от Движение за права и свободи.

Комисията по бюджет и финанси е една от най-важните комисии в Народното събрание, защото тя преглежда бюджета на страната. " ИТН " и ГЕРБ ще имат по шестима членове в комисията. Българска социалистическа партия ще има четирима, " Демократична България " и Движение за права и свободи по трима, а " Изправи се БГ! Ние идваме! " един.

Сформирането на комисията има и основно значение сега при настояването за актуализация на бюджета за тази година. Служебното държавно управление към този момент за това, а президентът Румен Радев свика и Консултативен съвет по национална сигурност с оглед упованията за две приближаващи рецесии - здравна и мигрантска. , както и също упорстват народните представители незабавно да се заемат с актуализацията на Бюджет 2021.

Сред парламентарно показаните политически партии да се актуализира, само че с импортирани ремонти и допълнения в него. и Движение за права и свободи до този миг са се изказали срещу актуализацията.

При всички положения актуализация е нужна . Ще бъдат регистрирани предложенията на парламентарните групи, само че и на работни групи сред Народно събрание и МФ. Няколко съществени посоки ще бъдат обсъждани, съобщи Каримански, без обаче да прецизира кои са тези посоки. Във всеки случай упованията му са да има промени сред първо и второ четене.

Първото изключително съвещание на Комисията по бюджет и финанси ще бъде още през днешния ден. На него ще се одобряват вътрешните правила за работата на комисията, с цел да може да стартира работа.
 Движение за права и свободи: Няма потребност от незабавна актуализация на бюджета
Движение за права и свободи: Няма потребност от незабавна актуализация на бюджета

Служебно държавно управление няма мандат да желае смяна в главен закон на страната

Народното събрание през днешния ден, на четвъртата седмица от работата си, се зае с конституирането си и сформирането на непрекъснатите комисии, нужни за действителната му законодателна активност .

В началото на съвещанието ръководителят на ИБГНИ Мая Манолова се отхвърли от председателски и заместник-председателски места в парламентарни комисии. По думите ѝ най-малката парламентарна група не желае парцелиране тук-там, тъй като е задоволително дейна. В комисията по бюджет и финанси Мая Манолова предложи за член единствено Мария Капон.

 Депутатите не могат още да се схванат за комисиите, в които ще заседават
Депутатите не могат още да се схванат за комисиите, в които ще заседават

Близо месец след изборите, Народно събрание още не може да реши

Другите парламентарни комисии

Андрей Михайлов от Има Такъв Народ оглави Комисията по конституционни и правни въпроси. Заместник-председатели на правна комисия стават Анна Александрова от ГЕРБ, Крум Зарков от Българска социалистическа партия, Надежда Иванова от " Демократична България " и Хамид Хамид.

Председател на комисията по енергетика ще бъде Иван Хиновски от Има Такъв Народ, а заместник-председатели са Делян Добрев от ГЕРБ, Атанас Костадинов от Българска социалистическа партия, Мартин Димитров от Демократична България, от Рамадан Аталай от Движение за права и свободи.

Начело на Комисията по външна политика застава Димитър Гърдев от Има Такъв Народ.

Комисия по земеделието, храните и горите поема Пламен Абровски от Има Такъв Народ.

Комисия по опазването на здравето поема Силви Кирилов от Има Такъв Народ, а Даниела Дариткова и Александър Симидчиев - зам.-председатели.

Комисия за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия ще се ръководи на ротационен принцип. Председатели ще бъдат Светлин Стоянов от Има Такъв Народ, Христо Терзийски от ГЕРБ, Филип Попов от Българска социалистическа партия, Иван Димитров от " Демократична България ".

Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред оглавява проф. Николай Радулов от " ИТН ", Христо Терзийски за заместник-председател и за член на комисията Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

Председател на Комисията по европейските въпроси ще е заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. На Комисията по превоз и известия отпред застава депутатът от ГЕРБ Росен Желязков и Георги Свиленски - заместник-председател.

Комисия по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите поема Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Комисия по културата и медиите оглавява Тома Биков от ГЕРБ, а заместник-председатели Александър Симов от Българска социалистическа партия и Филип Станев от Има Такъв Народ.

На Комисията по защита отпред застава Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия и за заместник-председател Младен Маринов. Комисията по труда, обществената и демографската политика поема депутатът от Българска социалистическа партия Георги Гьоков. Комисията по образованието и науката оглавява Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия, а заместник-председатели ще бъдат Красимир Вълчев от ГЕРБ и Пламен Николов от Има Такъв Народ. Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта поема Иван Ченчев от Българска социалистическа партия и депутатът от ГЕРБ Красен Кралев за заместник-председател.

Комисия по околната среда и водите оглавява Борислав Сандов от " Демократична България ", а Манол Генов и Николай Нанков заместник-председатели. Комисията по цифровизация, електронно ръководство и осведомителни технологии поема Ивайло Мирчев от " Демократична България ".

Комисия по политиките на българите отвън страната депутатът от " Демократична България " Антоанета Цонева.

Комисия за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество поема Цецка Бачкова от " Демократична България "

Комисията по икономическа политика и туризъм поема Йордан Цонев от Движение за права и свободи, а на Комисията по районно развиване - Халил Летифов.
 Председателят на Народно събрание ще си избира основен секретар, 46-ят парламент ще има 21 комисии
Председателят на Народно събрание ще си избира основен секретар, 46-ят парламент ще има 21 комисии

Постоянните комисии да организират съвещания от вторник до петък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР